Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesinde  20.45 sularında büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerine sevk edilen polis  ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra bölgeyi güvenlik çemberine aldı.  Patlamanın meydana geldiği alana takviye ekipler sevk edildi.

112 Acil ekipleri, patlamanın etkisiyle yaralananları ambulanslarla  hastanelere sevk etti.

VALİDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir  ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, olayda 3 yaşında bir  çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi. 

Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldıkları ilk bilgilere göre  akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar  Sitesine bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti.

"Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak  lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük  ölçüde hasar görmüştür." diyen Tuna, "Olayda zabıt katibinin 3 yaşında erkek  çocuğu hayatını kaybetmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı mevcut olup,  tedavileri hastanede devam etmektedir." bilgisini paylaştı.

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ terör saldırısıyla ilgili konuştu. Bozdağ 'Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum' dedi.