PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen Bataclan konser salonu saldırısı sırasında sahnede olan Amerikalı müzik grubu "Eagles of Death Metal"in iki üyesi, Bataclan'ın Müslüman personelinin saldırganlarla iş birliği yaptığı yönündeki açıklamaları nedeniyle İngiliz müzisyen Sting'in dün verdiği konsere alınmadı.

Bataclan yöneticisi Jules Frutos, yaptığı açıklamada, "Geldiler ve onları dışarı attım. Affedemeyeceğiniz şeyler vardır." dedi.

"Eagles of Death Metal"in üyelerinden Jesse Hughes, bu yıl başında yaptığı bir açıklamada, Bataclan konser salonunun Müslüman personelinin saldırganlarla iş birliği yaptığını iddia etmişti.

İngiliz müzisyen Sting, Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen terör saldırılarından birinin hedefi olan ve 90 kişinin öldüğü Bataclan'da saldırının yıl dönümü dolayısıyla konser vermişti.

Lübnan asıllı Fransız müzisyen İbrahim Maalouf'un da eşlik ettiği konserde, terör saldırısında ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmuştu.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleyen ve yaklaşık bin 500 kişinin izlediği konserde Sting, Bataclan'ın yeniden açılmasının önemini vurgulayarak "Bu akşam iki görevimiz var: Öncelikle saldırıda hayatını kaybedenleri hatırlamak, sonrasında ise hayatı ve müziği bu tarihi mekanda kutlamak." ifadelerini kullanmıştı.

Yeni albümü önceki gün piyasaya çıkan Sting, sığınmacılar için yazdığı "Inch'allah" adlı parçasını da seslendirmişti.

Paris'te 13 Kasım 2015'te Eagles of Death Metal müzik grubunun sahne aldığı sırada Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda 90 kişi hayatını kaybetmiş, aynı gün düzenlenen ve DEAŞ terör örgütünün üstlendiği saldırılarda 130 kişi yaşamını yitirmiş, 351 kişi yaralanmıştı. Saldırıların ardından Fransa'da olağanüstü hal ilan edilmişti.