Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı, Üsküdar Belediyesi’nin destekleriyle terör olaylarına karşı 100’e yakın sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdi. "Bu sofrada kardeşlik var" sloganıyla düzenlenen program, yoğun ilgi gördü.
Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı, Üsküdar Belediyesi’nin desteğiyle son günlerde artan terör olaylarına ortak tepki göstermek ve insanları birlik ve beraberliğe çağırmak amacıyla Üsküdar Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde 100’e yakın sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdi. “Bu sofrada kardeşlik var” sloganıyla düzenlenen “Büyük Türkiye için Birlikte Türkiye” adli programa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Alperen Ocakları Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yelis, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşan Mican, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk ile başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin federasyonları olmak üzere Karadeniz, İç Anadolu dernekler federasyonları ile Roman federasyonları ve Alevi federasyonları temsilcileri katıldı.
Program, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Kur’an tilaveti sonrasında söz alan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, insanları birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ederek, “Millet olarak dil, din, ırk, mezhep, düşünce, kültür ayrımcılığı yapmadan bir ve beraber güçlü olmalıyız. Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız. Biz bir bedene benzettiğimiz, bu topraklarda bir ve beraber yaşadığımız aynı kilimin farklı ve anlamlı desenleri olarak gördüğümüz insanlarla birlikte yaşamayı büyük bir kazanım olarak görüyoruz” dedi.
Birlik ve beraberliği koruma çağrısında bulunan Alperen Ocakları Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yelis ise, "Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Ayrılıklarımızı zenginlik olarak görelim. Yüreklerimiz toplu çarptığı müddetçe bu ülkeye hiçbir zarar gelmez. Topu bir araya gelse bile sinemizde güçlerini eritiriz. Allah doğru ve yolunda gidenlerle beraberdir. Allah var gam keder yok. Allah var sorun yok” diye konuştu.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, hainliklerin, alçaklıkların, kalleşliklerin en son aşamasının yaşandığını kaydederek, “Sözün bittiği yerdeyiz. Ülkemize milletimize ve huzurumuza karşı topyekun savaş ve saldırı devam etmektedir. En kalleşi siyasi savaş mı dersiniz, terörizm mi dersiniz, ekonomik saldırı ve çökertme planı mı dersiniz. Hepsinin en alçağını en haince olanını yaşıyoruz. Her zamankinden fazla kardeşliğe ihtiyacımız var. Her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Her zamankinden çok birbirimizi amasız sevmeye ihtiyacımız var. Her birimizin dünya görüşü farklı olabilir. Siyasi görüşleri farklı olabilir. Bu farklılıkları saymaya bu farklılıklar altında ayrıştırma yapmaya asla tahammülümüz yok. Zaman birbirimize ayrı gayrı bakma zamanı değil” ifadelerini kullandı.
Program sonunda etkinliğe katkı sunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e plaket takdim edildi.