Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Fethullahçı Terör Örgütü’nün terörist unsurları öncülüğünde 15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirdiği cunta ve darbe girişimini lanetliyoruz” dedi.
15 Temmuz günü gerçekleşen darbe girişimi sonrasında 17’ye yakın Yürütme Kurulu ve 360’a yakın sivil toplum kuruluşu (STK) üyesi eski Meclis’te bir araya geldi. Türkiye Anayasa Platformu’nun ‘Darbeye Karşı Hayır’ sloganıyla düzenlediği basın açıklamasını Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptı. Yalçın şunları kaydetti:
“Merhamet, hamiyet ve yüksek haysiyet sahibi milletimizi sömürmeyi, milletin ve dünya mazlumlarının hamisi ve hadimi devletimizi ele geçirmeyi hedefleyen Fethullahçı Terör Örgütü’nün terörist unsurları öncülüğünde 15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirdiği cunta ve darbe girişimini lanetliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kadın, yaşlı, çocuk, genç demeden darbeye direnen herkesin öldürülmesi talimatıyla başlayan cunta-darbe kalkışmasının içerideki ve dışarıdaki azmettiricilerini, asli ve fer’i bütün faillerini, aktif ve pasif destekçilerini ayırım yapmaksızın mel’un ve hain olarak görüyoruz. Milletimizin kadını, erkeği, çocuğu, genci, yaşlısı, zengini, fakiri, esnafı, memuru, işçisi, işsizi, çiftçisi, şehirlisi, köylüsüyle darbe kalkışmasına ve zalim ve zorba kalkışmanın liderliğini üstlenen Fethullahçı Terör Örgütü’ne karşı sergilediği kararlı direnişin her anı, bütünü, süreç ve sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en mümtaz sayfaları arasında yerini aldığına inanıyoruz.”
Birlik olma şuurunun 15 Temmuz günü halk tarafından ortaya konduğunu belirten Yalçın, “Şerefli milletimizin yanında ve emrinde, bağımsız devletimizin arkasında ve hizmetinde olmaktan onur ve gurur duymamızı sağlayan 15 Temmuz darbe ve cunta girişimini bertaraf eden şanlı direnişte şehitlik mertebesine ulaşanların, gazi olanların, meydanları dolduranların, tankları durduranların, mermilere aldırmayıp cuntacılarla hesaplaşanların istisnasız her birinin milletimizin duasını aldığına ve yüce Yaradan’ın rızasını kazandığına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yalçın, anayasal düzeni yıkmayı ve seçilmiş meşru hükümeti devirmeyi amaçlayanların cezalandırılmasının milletimizin en büyük beklentisi olduğunu söyleyerek, bu sürecin şehitlerimizin en net vasiyeti olduğunu kaydetti. Cunta ve darbelerin sadece iktidara, iktidar partisine değil başta Meclis’te temsil edilen muhalefet partileri olmak üzere siyaset kurumunun bütününe yönelik olduğunun altını çizen Yalçın, “Darbeyi çökerten ve cunta girişimini bastıran milli birlik beraberliği ve dayanışma ruhunu, öncelikle içinden geçtiğimiz sürecin ve zaman sınırı olmaksızın geleceğin kalıcı ve hakim değeri haline getirilmesinin fert olarak hepimizin en büyük ortak sorumluluğu olduğunu tereddütsüz ifade ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Yalçın’ın konuşması sırasında toplanan STK üyeleri, “Özgürlüğe aşığız, darbelere karşıyız”, “Katil cunta”, “Darbelere dur de”, “Millet meydana FETÖ zindana” şeklinde sloganlar atarak tekbir getirdiler.