Türkiye'de 43 ilin geçiş güzergahı üzerinde bulunan Kırıkkale'de Kurban Bayramı dolayısıyla artan trafik yoğunluğuna karşı Bölge Tafik ekiplerinin oluşturduğu kontrol noktasında gerçekleştirilen uygulamayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yerinde denetledi, görevlilerden bilgi aldı.

Gece geç saatlerde Ankara’dan helikopter ile Kırıkkale Başpınar Stadı'na inen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, Kırıkkale-Ankara karayolu üzerinde bulunan Bölge Trafik kontrol noktasına geçti. Burada, Emniyet teşkilatı tarafından karşılanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trafikten sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Hacı Ömer Aktürk'ten çalışmalar ile ilgili olarak bilgi aldı. Bakan Soylu, "Bayram nedeniyle karayollarımızdaki kalabalığı görmek ve denetlemek için buradayım. Kırıkkale’nin 43 ilin kapısı olması ile birlikte yoğun bir trafik akışı bulunuyor. Kazaları asgariye indirmek için herkese büyük görevler düşüyor. Başta küçük çocuklarımız olmak üzere, bunun içinde seyir halinde bulunan araçların sürücülerine karşı çocuklarımız düdükleri ile sürücü olan baba ve annelerini uyarmalarını arzu ediyoruz. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl trafik kazalarının daha asgariye düşürülmesi için hep beraber sürücülerin trafik kurallarına uymaları önemli bir faktördür” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüleri ile görüştükten sonra yolcu olarak bulunan çocuklara şapka, tişort ve kırmızı düdük hediye ederek, hata karşısında sürücüleri uyarmalarını istedi.

Bakan Soylu’nun denetimine Emniyet Genel Müdür yardımcısı Celal Uzunkaya, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, AK Parti il Başkanı Nuh Dağdelen katıldı.

Bakan Süleyman Soylu, denetimlerini sürdürmek üzere Kırıkkale'den helikopter ile Çorum'a hareket etti. 

SOYLU, ÇORUM'DA OTOBÜS YOLCULARIYLA GÖRÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırıkkale'nin ardından Çorum’un Sungurlu ilçesine geldi. Helikopterle Şehir Stadı'na inen Bakan Soylu daha sonra ‘Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ projesi kapsamında D 100 Karayolu’nda Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen trafik uygulamasına katıldı. Bakan Soylu burada uygulama kapsamında durdurulan sürücüler ve araçların içerisinde bulunan yolcularla sohbet etti. Bakan Soylu durdurulan bir otobüsün içine girerek yolcularla da görüştü. Bazı vatandaşlar Bakan Soylu ile selfie çektirdi.

Bakan Soylu uygulama sırasında araçlarda bulunan çocuklara, hatalı durumlarda sürücüleri uyarmaları için düdük hediye etti. Sürücülere de tişört ve broşür verdi. Yapılan trafik uygulaması ile ilgili görevlilerden bilgi alan Bakan Soylu daha sonra tekrar Şehir Stadyumu'na giderek helikopterle Amasya’nın Merzifon ilçesine gitmek üzere ilçeden ayrıldı.;
 

BAKAN SOYLU MERZİFON'DA UYGULAMAYA KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı trafik tedbirlerini yerinde denetlemek amacıyla Amasya’nın Merzifon ilçesindeki Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne geldi.

Bakan Soylu, Merzifon ilçesinde denetimleri yerinde denetleyerek, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önündeki yol uygulamasına katıldı. Ekipler tarafından kontrol amacıyla durdurulan bir yolcu otobüsüne binen Bakan Soylu, sürücü ve yolcularla sonbet etti. Yolculara Amasya elması ikram eden Soylu, bazı yolcuların fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi. Durdurulan otomobildeki sürücü ve yolcularla da sohbet eden Soylu, İçişleri Bakanlığı olarak başlattıkları proje ile farkındalık oluşturacaklarını söyledi. Soylu, araçlardaki çocuklara da kırmızı düdük, şapka, tişört ve broşür vererek bilgilendirdi.

Soylu, Merzifon’daki denetlemenin ardından karayolu ile Çorum’un Osmancık ilçesindeki Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne gitmek üzere hareket etti.