Sultanbeyli Belediyesi tarafından Mimarsinan Mahallesine her yıl kurulan kurban Kesim alanı vatandaşlardan tam not aldı.
Sultanbeyli Belediyesi tarafından iki peron halinde Mimarsinan Mahallesine kurulan Kurban Kesim Alanı vatandaşlardan tam not aldı. Peronların başında kasapların bulunduğu alana canlı olarak giren kurbanlıklar, peronların sonunda ise parçalanarak, paketler halinde vatandaşlara teslim edildi. Kurbanlıklarının başında bekleyerek, daha önceden verilen numaralarının gelmesini bekleyen vatandaşların yapılan çalışmadan memnun kaldıkları gözlendi. Daha hızlı, sağlıklı ve hijyenik ortamda gerçekleştirilen kurban kesimlerini takip edebilme imkanı bulan vatandaşlar, hayvanların kesimini, derisinin alınmasını ve paketlenmesini izleme imkanı buldu.
Kurbanlıklarının kesimini bekleyen vatandaşların isimleri LED ekranlara yansıtıldı
Bu yıl bir ilke imza atan Sultanbeyli Belediyesi, Kurban Kesim alanına kurduğu LED ekranlarda sırası gelen vatandaşların ismini ve kurbanlıkların numarasını yazdı. Yapılan bu çalışmayla Sultanbeyli Belediyesi, kurban kesim sırasında oluşabilecek kargaşayı ve gürültü kirliğini ortadan kaldırdı. Kurban Kesim Alanında kesimler sırasında denetimlerde bulunan belediye çalışanları gün boyu denetimler yaparak, hijyenik ortamların korunmasını sağladı. Ayrıca, Sultanbeyli Belediyesi kurbanlarının kesim sırasına bekleyen vatandaşların sabah kahvaltı ihtiyaçlarını giderirken, kesimleri öğleden sonraya kalan vatandaşlara ise kavurma ve pilav ikramında bulundu.
Kurban Kesim sistemi vatandaşlardan tam not aldı
45 dakikadır kurbanın kesilmesini beklediğini söyleyen Orhan Baran Avşar, “Öncelikle İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum. Belediyemiz tarafından yapılan bu organize çalışmayı çok takdir ediyoruz. Birazdan bizim sıramız gelecek, bekleme süresinde Sultanbeyli Belediyesinin ikramları var. Başkanımız Hüseyin Keskin’e çok teşekkür ederim. Yaklaşık 45 dakikadır bekliyorum, 15 dakika içinde işimiz bitmiş olacak” dedi.
Arıza olmasına rağmen çok güzel bir şekilde çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Ahmet Avşar, “Ben kesim sırasına göre 89’uncu sırayı aldım. Saat 11 gibi geldim, teknik bir arıza oldu ama sistem şimdi gayet güzel çalışıyor. Eskiden çayırlarda falan kurbanlar kesiliyordu, şimdi daha modern, daha teknik, daha hızlı bir şekilde sistem yürüyor. Bizim için en önemlisi ise hijyenik olması, burada kesim yapılıyor ve bize teslim ediliyor” diye konuştu.
Kurban kesim alanında ki sistemden çok memnun kaldığını söyleyen Turgut Çevik ise “Sistem çok güzel, çadırlardan alınıp, hemen yanında kesiliyor olması güzel bir çalışma oldu. Böylelikle sokaklarda oluşan kirliliğinin de önlenmiş olması önemli. Mekanizma çok güzel işliyor. Hayvan İslami unsurlarda kesilip, yıkanıp parçalanarak bizlere paketler halinde takdimi yapılıyor. Sistem çok güzel, inşallah bütün her yerde böyle bir sistem işler” şeklinde konuştu.
Sistemin çok güzel işlediğini ve memnun kaldığını belirten Ali İhsan Satıcıoğlu, “Yaklaşık bekleme süresiyle birlikte bir buçuk saat içinde tamamlandı. Çok güzel bir hizmet Sultanbeyli Belediyemize çok teşekkür ediyorum. İki saat sonra biz kendi aramızda hisselerimizi bölerek evlerimize götüreceğiz” ifadelerini kullandı.