OSMANİYE (AA) - Sumbas ilçesinde 3 ayrı Aile Sağlığı Merkezi toplu açılış töreniyle hizmete girdi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, toplu açılışta yaptığı konuşmada, Devletin son 14 yılda sağlık alanında önemli hizmetlere imza attığını söyledi.

Sağlık alanında çekilen çilelerin eski Türkiye'de kaldığını belirten Durmuşoğlu, "Hizmetleri halkımızın ayağına getiriyoruz. Hani diyor ya 'insanı yaşat ki devlet yaşasın', biz de bu anlayışla insanı yaşatmak için elimizi taşın altına koyduk. Bugün burada bir merkezde iki de köylerimizde olmak üzere 3 aile sağlığı merkezimizi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Bedir Deveci, Sumbas'ın genç bir ilçe olması nedeniyle her alanda hizmete ihtiyacı olduğunu, sağlık alanında kaliteli hizmet vermek amacıyla yeni açılan Aile Sağlığı Merkeziyle vatandaşlara daha hijyenik bir yerde hizmet vereceklerini aktardı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Hayri Sarı da Aile Sağlığı Merkezinin 2 hekim odası, aile planlama, aşı, acil müdahale ve muayene odasıyla, Sumbas'ta 4 bin 400 kişiye sağlık hizmeti sunulacağını belirtti.

Konuşmaların ardından toplu açılış gerçekleşti.