Modern zaman meddahı Sunay Akın ve Anadolu Rock Müziği’nin efsane gruplarından Moğollar, Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde unutulmaz bir konsere imza attı.

Hikaye ve müziğin muhteşem uyumuna tanıklık eden binlerce vatandaş saatler öncesinden salonu doldurdu. Konsere, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

Moğollar grubunun kurulduğu günden itibaren hafızalarda yer eden şarkıları ve Cahit Berkay’ın film müziklerinin seslendirildiği gecede, Sunay Akın da birbirinden ilginç öyküler anlatarak izleyicilere muhteşem bir gece yaşattı. Cahit Berkay, Taner Öngür, Serhat Ersöz, Kemal Küçükbakkal’dan oluşan Moğollar Grubu’nun çaldığı eserlere sesiyle renk katan Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca da müzikseverlerden tam not aldı.

Grup, Berkay’a ait unutulmaz film müzikleri Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım, Devlerin Aşkı gibi parçalara da yer verdi. Yeşilçam filmlerinin müzikleri ile kulakların pası silinirken, Emrah Karaca da babasının şarkılarını okuyarak hüzünlendirdi. Barış Manço ve Engin Yörükoğlu’nun da anıldığı konserde vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

AKIN’IN ÖYKÜLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

İlk olarak İrlandalı oyun yazarı George Bernard Shaw’un hayatından hikayelerle başlayarak, daktilonun keşfine kadar Yenimahallelilere hem bilgilendirici hem komik öyküler anlatan Akın, sinevizyonda gösterdiği fotoğraflarla desteklediği öykülerle salonu kahkahaya boğdu. Yaşar Kemal ve Nazım Hikmet’in de anıldığı konserde seyirciler kah güldü kah hüzünlendi.
Kendilerini Ankaralılarla buluşturduğu için Başkan Yaşar’a teşekkürlerini sunan Akın, grup üyelerinin küçüklük fotoğraflarını seyirciye göstererek, arkadaşları ile şakalaştı.

'YENİMAHALLE KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ'

Konserin sonunda İl Başkanı Adnan Keskin ve torunu Zeynep ile beraber sanatçılara çiçek takdim eden Yaşar, "Belediye olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek oluyoruz. Sizleri sanatçılarımızla buluşturarak, Yenimahalle’yi Başkent’in sanat merkezi haline getirdik. Türkiye’nin yetiştirdiği edebiyatçıları, sanatçıları, tiyatrocuları Yenimahalle’de, Gazi Mustafa Kemal’in başkenti Ankara’da hep beraber izliyoruz. Sanatın her dalı insanları birleştirmede, komşuluk ilişkilerini artırmada, kenetlenmemizde en büyük öğedir. Dünyada da bu böyledir. Sanata ve sanatçıya değer veren toplumlar gelişmiş toplumlardır. Ülkelerin gelişmişlikleri sadece ekonomik değerlerle değil, sanata ve sanatçıya verdikleri değerlerle de ölçülüyor." dedi.