Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı nedeniyle yaklaşık 4 aydır kapalı olan tarihi Hazreti Süleyman Camii ibadete açıldı.
Sur ilçesinde, terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyon nedeniyle 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte ilçedeki birçok cami gibi ibadet yapılamayan tarihi Hazreti Süleyman Camii, yaklaşık 4 ay sonra ibadete açıldı. Caminin açıldığını duyan vatandaşlar, hem burada Diyarbakır’ın fethi sırasında şehit düşen 27 sahabenin türbelerine gelerek dua etti, hem de namaz kıldı.
“KAPALI OLMASINA ÇOK ÜZÜLÜYORDUK”
Caminin açılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten vatandaşlardan Abdurrahman Güler, “Sahabelerimiz burada. Burayı açanlardan Allah razı olsun. Allah inşallah bu ateşe su döksün. Buraya gelemediğimiz için çok üzülüyorduk. Korkudan gelemiyorduk. Biz istiyoruz ki bu mübarek yeri her zaman ziyaret edebilelim” dedi.
Rukiye Çağlak adlı vatandaş ise, ilçedeki yasağın tamamen kaldırıldığına ilişkin haberin gelmesini dört gözle beklediklerin belirterek, “Biz burada büyüdük. Buralar bize çok güzel. Buranın kapalı olmasına o kadar çok üzülüyorduk ki. Keşke barış olaydı. Kimse için de değil Allah rızası için. Bize herkes aynıdır. Biz de ayrımcılık yok. Hazreti Süleyman olsun, Sur olsun buralar çok güzel. İnsan nasıl evladını seviyorsa, bizim için de Sur, Hazreti Süleyman Camii de aynı öyle. Bize evlat gibi” diye konuştu.
“HER PERŞEMBE GELİP, DUA EDİYORUZ”
Diyarbakır’da her perşembe Hazreti Süleyman Camii’ne gelerek, dua etmenin bir gelenek olduğunu anlatan Mehmet Şah Kaan ise şunları söyledi:
“Hazreti Süleyman Camii’nin tekrar açılması bizler için çok iyi oldu. Çünkü her Perşembe günü Diyarbakır’da gelenektir. Kadınlar olsun, çoluk çocuk olsun buraya gelip dua ediyoruz. Bir anne ya da bir baba çocuğunu nasıl seviyorsa Hazreti Süleyman da bizim için öyledir. Bir evlat gibi, bir baba gibi bir anne gibidir Hazreti Süleyman. Umarım inşallah hiç kapanmaz, ebediyen hep açık olur.”