Manisa’nın Salihli ilçesinde ikamet eden İsa Aksoy, 1.5 yaşındaki çocuğunun ayrıldığı Suriye uyruklu eşi tarafından kaçırıldığını iddia etti.
Salihli’nin Başlıoğlu Mahallesi’nde oturan 45 yaşındaki İsa Aksoy, 1.5 yaşındaki kızı Rukiye Aksoy’u, eve görme bahanesiyle gelen ayrıldığı eşi Suriye uyruklu 39 yaşındaki Amire Aldahır tarafından kaçırıldığını söyledi.
“Kızımı görme bahanesiyle evime geldi”
Suriye uyruklu Amire Alhadır ile 2014 yılında yakınlarının vasıtasıyla görücü usulü ile tanışarak resmi nikahla evlendiğini vurgulayan baba İsa Aksoy, “Evlendiğim Amire’den bir kız çocuğum oldu ve çocuk 6 aylık iken kendisi ile ayrıldım. Mahkemede çocuğun velayetini bana verdi. Mahkeme kararı ile annenin çocuğu ayda bir kez görme hakkı olduğu için, Amire gelip, çocuğunu görüyordu. Amire Aldahır, 24 Ağustos Çarşamba günü yine çocuğunu görme bahanesiyle Başlıoğlu Mahallesi’ndeki evime geldi ve bir kaç gün kalmak istediğini söyledi. Bende kalabileceğini söyledi. Sabah erkenden uyandım, uyandığımda ne kendisi nede kızım evde vardı. Gece kızımla birlikte kayıplara karıştı. Yetkililerde kızımın bulunması için yardım istiyorum, çünkü onun hasretine dayanamıyorum" dedi.
“Kızımı ne olur bulun”
Olaydan sonra Salihli Cumhuriyet Savcılığına ve Salihli Sart Jandarma Karakoluna giderek, ayrıldığı eşinden, çocuğunu kaçırdığı gerekçesiyle şikayetçi olduğunu vurgulayan baba İsa Aksoy, “Ben kızımın annesi tarafından Suriye, Kuzey Irak veya Yunanistan’a kaçıracağını düşünüyorum. Kızımın biran önce bulunmasını istiyorum. Çünkü ben çiftçilikle uğraşıyorum, en fazla zamanımı da kızım ile birlikte geçiriyorum” dedi.
İsa Aksoy ayrıldığı eşi Amire Aldahır’ın Batman, Adana ve Torbalı’da kız kardeşlerinin olduğunu, İzmir’de de bir erkek kardeşinin yaşadığını söyleyerek bir an önce çocuğunun bulunmasını istedi.