Suriye sınırının ilaçlanarak, otlardan temizleneceği bildirildi.
Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açımlamada, Suriye sınırında ilaçlama yapılarak, sınırdaki demir yolu hattı boyunca otların temizleneceği belirtildi. Açıklamada, “Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Yol Servis Müdürlüğü ekiplerince, Adana-Mersin-Toprakkale İskenderun-Fevzipaşa-İslahiye-Köprüagzı-K.Maraş-Narlı-Gaziantep-Karkamış -Yenice-Ulukışla-Konya-Horozluhan Gar ve İstasyonlar ile istasyonlar arası demiryolu hattının yabancı otlardan temizlenecek. 27.05.2016 tarihinde Adana-Toprakkale-İskenderun arasından başlayacak çalışmalar, Kimyasal metotla güzergâhta ilaçlama ile start alacak. İlaçlama esnasında meteorolojik koşullardan dolayı, ilaçlama tarihlerinde değişiklik söz konusu olabilecektir” denildi.
Çalışmaların yürütüleceği tarih ve bölgeler şöyle açıklandı:
“30.05.2016 tarihinde K.Maraş - Köprüağzı -Narlı-Gaziantep arasında, 31.05.2016 tarihinde Gaziantep - Karkamış-Gaziantep arasında, 01.05.2016 Tarihinde Gaziantep-Fevzipaşa-Adana arasında olacaktır.”
Açıklamada, temizlemede kullanılacak ilaçların zehirli olması nedeniyle ilaçlamayı müteakip 10 gün süre ile demiryolu çevresine, hayvan ve bölge halkının yaklaşmaması konusunda da uyarılarda bulunuldu.