HATAY (AA) - Türkiye'de birçok çocuk okulların tatil olması nedeniyle eğitimlerine ara vermesine rağmen, iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk eden Suriyeli çocukların okulları devam ediyor.

Savaş nedeniyle aileleriyle evlerini, arkadaşlarını, okullarını geride bırakarak ,yeni yaşamlarına adepte olmaya çalışan Suriyeli çocuklara en büyük moral, Türkiye'de devam ettikleri eğitimleri oluyor.

Hatay'daki kamplarda ve bazı ilçelerde hayırseverlerin desteğiyle açılan okullar sayesinde yaşadıkları acıları bir nebze olsun unutturulmaya çalışılan çocuklar, hem eğitimlerine devam edebilmelerinin hem de güvenli bir yerde çatışma seslerinden uzakta yaşamanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye'de okulların 15 gün tatil olmasına rağmen, Suriyeli çocuklar, verilen bir haftalık aranın ardından yeniden eğitimlerine devam etmeye başladı.

İskenderun ilçesindeki Suriye Kültür Merkezi Müdürü Melik Al Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için ara tatili fazla uzatmadıklarını belirtti.

Suriyeli çocukların ülkelerinden uzakta da olsa eğitimlerine devam etmek istediklerini ifade eden Hüseyin, "Merkezimizde 400 öğrenci var. Onlara hem eğitim veriyoruz hem de savaşın kötü izlerini üzerilerinden atmalarına destek olmaya çalışıyoruz. Gönüllü çalışan öğretmenlerimiz sayesinde öğrenciler, hem yaşadıkları acıları biraz olsun unutuyor hem de eğitimlerini sürdürüyor. Eğitimlerine uzun süreden bu yana devam edemeyen Suriyeli çocuklar için zaman kaybetmemek için tatil çok uzatmadık. Bir haftalık aranın ardından merkezimizde yeniden eğitimlere başladık. Öğrenciler de bu durumdan gayet memnun" diye konuştu.