HATAY (AA) - Yardımeli Derneği'nin Reyhanlı, Kumlu ve Kırıkhan ilçelerinde Suriyeli çocuklar için açtığı 5 rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 3 bin 250 öğrenciye karneleri verildi.

Derneğin Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açtıkları okullar sayesinde çok sayıda Suriyeli öğrencinin eğitimine devam edebildiğini kaydetti.

Okullarında gönüllü 51 öğretmenin görev yaptığını ifade eden Yıkılmaz, şöyle devam etti:

"Suriyeli çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için çalışıyoruz. Çocukların kırtasiye ihtiyaçları derneğimiz tarafından karşılanıyor. Türkiye genelinde karne alan çocuklarımızın yanında Suriyeli çocukların da karne alması bizleri mutlu ediyor. İnşallah savaşın bitmesinin ardından bu çocuklar aldıkları eğitimlerle ülkelerine faydalı bireyler olarak geri dönecekler."

Ailesiyle 3 yıl önce Reyhanlı ilçesine gelen ve eğitimine Yardımeli Derneği'nin açtığı okulda devam eden Ahmet Sanser (9), okuluna Türkiye'de devam edebilmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Ülkesinden uzakta olmanın burukluğunu yaşadıklarını belirten Sanser, tek isteğinin savaşın bitmesi ve yaşadığı yere geri dönerek karne heyecanını orada yaşamak olduğunu ifade etti.