KAHRAMANMARAŞ (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak engelli eşi ve çocuklarıyla Türkiye'ye sığınan Suriyeli kadın, derme çatma evde ailesiyle yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'nin Halep kentinde çatışmalar nedeniyle evleri yıkıldığı için Türkiye'ye sığınan Kaki ailesi, Kahramanmaraş'taki Mağralı Mahallesi'nde aylığı 200 liraya kiraladıkları evde hayata tutunmaya çalışıyor. Ailenin geçimini haftalık 150 liraya çalışan 13 yaşındaki Muhammet Kaki sağlıyor.

Yürüme engelli 43 yaşındaki eşi Nidal, yine yürüme engelli 11 yaşındaki oğlu Abdulkerim ve doğuştan işitme engelli 8 yaşındaki oğlu Beşşar'a "el ayak" olan 34 yaşındaki Rezan Kerkuş, 13 yaşındaki oğlu Muhammet Kaki ile ailesini ayakta tutmaya çalışıyor.

Kimi zaman 11 yaşındaki çocuğunun bezini değiştiren, kimi zaman da eşinin çoraplarını giydiren Kerkuş, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

- "Bizi duyacak ve yardım elini uzatacak hayırseverleri bekliyoruz"

Rezan Kerkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin engeline rağmen severek evlendiğini belirterek, iki çocuğunun da engelli olmasını Allah'ın imtihanı olarak nitelendirdi.

Suriye'den bir yıl önce geldiklerini dile getiren Kerkuş, şunları kaydetti:

"Savaşta evimiz yıkılınca Türkiye'ye sığındık. Eşim ve iki çocuğum engelli. Sağlıklı olan 13 yaşındaki oğlum ise hayatımızı sürdürebilmemiz için çalışıyor, ev kirasını ödüyor. Şartlar çok zor, engelli oğlum için ilaç lazım. Eğitimi için okula gitmesi lazım ama yok. Yardımlar gerçekten çok kısıtlı. Yavrumun duyabilmesi için kulaklığa ihtiyacı var. Engelli oğlum için okulların hepsi paralı. Bizi duyacak ve yardım elini uzatacak hayırseverleri bekliyoruz."