Suriye’de PYD karşıtı muhalif Kürtler’in kurduğu Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği (KSS) üyeleri, Şanlıurfa’da bir araya geldi.
Özel bir otelde düzenlenen toplantıya Suriye’de 11 siyasi parti ile bölgesinde etkili isimlerin kurduğu ve Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Suriye Kürt Ulusal Meclisi (ENKS) temsilcileri de misafir olarak katıldı. İki gün sürmesi planlanan toplantıda, Suriye’de Kürtler’in geleceği ve rejimle birlikte hareket ederek başka oluşumları kabul etmeyen PYD’ye karşı atılacak adımların belirleneceği öğrenildi. Toplantı sonrası Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) üyesi olan ve 11 Kürt partisinin içinde yer aldığı Suriye Kürt Ulusal Meclisi’nin de uluslararası girişimlerini arttıracağı öğrenildi. Meclisin Suriye Kürtleri’nin gerçek muhatabının kendileri olduğunu dünyaya kabul ettirmek için diplomatik hamleler yapacağı ifade edildi.
Oluşuma PYD’nin politikalarından rahatsız olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani’nin de destek verdiği iddia edildi.