ADIYAMAN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 160 kilogram ağırlındaki obezite hastası Fatma Muhammed (65), tedavisi için yardım bekliyor.

Yaklaşık 2 yıl önce oğlu, gelini ve 5 torunuyla Türkiye'ye sığınan Fatma Muhammed, Adıyaman Musalla Mahallesi'nde tek odalı evde yaşıyor.

Savaşta 5 torunuyla birçok akrabasını kaybeden, 4 yıldır obezite hastası olan Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce savaştan kaçıp Adıyaman'a sığındığını belirtti.

Hareket etmekte zorlandığını anlatan Muhammed, şöyle konuştu:

"Oğlum ve gelinim ihtiyaçlarımı gideriyor. 5 çocuğum var. Çocuklarımdan biri Halep'te yaşıyor. Oğlum Mustafa için endişe ediyorum. Ülkeme dönemiyorum. Savaş devam ediyor. Şu anda obezite hastalığımdan dolayı yatağa bağlı yaşıyorum. Sadece abdest almak için kalkıyorum. Namazı oturduğum yerde kılıyorum. Bir an önce tedavi edilmeyi bekliyorum. 160 kiloya ulaştım. Yine de halime şükrediyorum. Savaş çok kötü bir şey. 5 torunumu kaybettim. Allah, kalanlara sağlık versin. Yaşamaya çalışıyorum."

Ülkesini çok özlediğini belirten Muhammed, iç savaşın bir an önce bitmesini ve Halep'teki oğlundan haber almayı beklediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her gün dua ettiğini aktaran Muhammed, "Allah, Erdoğan'ın ömrünü uzatsın. O bizim başkanımızdır. Allah, kendisinden razı olsun. Türk halkını çok seviyorum. Ben de inşallah bir an önce sağlığıma kavuşurum." diye konuştu

- "Annemin rahatsızlığı beni üzüyor"

Fatma Muhammed'in oğlu İsa Muhammed de işten geldiği zaman annesine baktığını ve annesinin tüm ihtiyaçlarını giderdiğini söyledi.

Kendilerine destek olan Türk hükümetine teşekkür eden Muhammed, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim. Türkiye bize kucak açtı. Yardımlarını bizden esirgemiyor. Bir haftadır ağabeyimden haber alamıyorum. Yaşamından endişe ediyorum. Halep'te savaş devam ediyor. Ülkemi çok özledim. Bir an önce ülkeme gitmek ve ağabeyime kavuşmak istiyorum. Annemin rahatsızlığı da beni üzüyor. Doktora gittik fakat annemin hastalığına bir çare bulanamadı. Yatağa bağlı yaşıyor. Elimden geldiği kadarıyla ev işlerini yapıyorum, kendisine yardımcı oluyorum. İnşallah annem de bir an önce sağlığına kavuşur."