Osmaniye İlim, Sanat ve Kültür Derneği (İLSAN-DER) tarafından TÖMER’de kurs verilen Suriyeli kız öğrenciler, Kitap Fuarı’nı gezdi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve aileleri ile Osmaniye’de yaşayan Suriyeli öğrenciler, Osmaniye Belediyesi tarafından açılan Kitap Fuarı’nı gezdiler.
Suriyeli öğrenci Zeynep Elcuma, kitap fuarına geldiği için mutlu olduğunu ve ülkelerinde iç savaş başlamadan önce de Şam’da böyle büyük kitap fuarlarının açıldığını ifade ederek, “Biz öğrenciler Türkçe öğreniyoruz. Osmaniye’de böyle bir şeyin olmasına çok sevindik. Burada kitaplar aldık” dedi.
Arkadaşlarıyla birlikte geldiği kitap fuarında çok mutlu olduğunu dile getiren Rend Alaaddin, okumayı çok sevdiğini söyledi. Üniversiteyi kazanarak doktor olmak istediğini kaydeden Alaaddin, “Üniversite eğitimim için TÖMER kursuna gidiyorum. Bu bizim için çok önemli. Umarım doktor olurum ve tekrardan Halep’e giderim” ifadelerini kullandı.
Kitap fuarına geldikleri için çok mutlu olduğunu dile getiren İman Elali ise, “Bugün kitap fuarına geldik kitap almak ve öğrenmek için. Bu çok faydalı bizim için. Kitaplardan öğreniyoruz. Kursa gidiyoruz, Türkçe öğreniyoruz. Bu bizim için çok önemli oluyor” diye konuştu.
Suriyeli kız öğrencilerin kitap fuarından memnun kaldığını belirten İLSANSAN-DER Osmaniye Şubesi Başkanı Süleyman Dağ, Suriyeli mültecilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele ettiklerini belirtti. Dağ, “Bu yapmış olduğumuz yardımlar ve özellikle de eğitime yönelik yapmış olduğumuz bu destek Suriyeli kardeşlerimize de halkımız tarafından önemli bir yankı buldu. Biz buraya gelen kardeşlerimizin özellikle barınma ihtiyaçlarını karşılarken, asıl onların geleceklerini şekillendirecek olan sosyal uyum projelerine imza attık. Onlara dil öğrenmelerini, özelliklede eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilmeleri için gençlerimizin TÖMER eğitimi ve YÖS kurslarıyla onları destekliyoruz. Bu eğitimler sayesinde belge almalarına ve üniversiteye gitmeleri için katkıda bulunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.