Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Suriyeli öğrenciler ve aileleri tarafından coşkuyla kutlandı.
Kahramanmaraş Valiliği ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Suriyeli öğrenciler tarafından yapılan serginin açılışı ile başladı. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, sergi açılışı sırasında Suriyeli öğrencilerle tek tek ilgilendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Suriyeli Radi Haccar adlı öğrencinin günün anlam ve önemine binaen konuşmasıyla devam etti.
Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, Suriyeli olup eğitim çağında olan bütün çocukların eğitime kazandırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Akkurt, “İlimizde bulunan eğitim sürecindeki Suriyeliler’in de nüfusu 21 bin 908. Bunların şu ana kadar 13 bin 105 tanesini okullaştırmış durumdayız. Geçici barınma merkezinde 6 bin 700 öğrenci çağında bulunan çocuk varken, bunların 5 bin 120’sini okullaştırdık. Geçici barınma merkezi dışında yaklaşık 15 bin 188 öğrencimiz var. Bunların da yüzde 50’sinden fazlasını okullaştırmış bulunmaktayız. Bu eğitim hizmetlerini verirken de kendi kurumlarımızı kullanıyoruz. İmam Hatip Okulları dışında 31 okulumuzda Suriyeli öğrenciye eğitim vermekteyiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İstiklal Marşı’nı ezbere okuyan Ali Ramazan ile şiir ve türküler seslendiren Suriyeli öğrenciler, salonu dolduran aileleri ve davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.