ADIYAMAN (AA) - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmen Fatma Muhammed, öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Atatürk İlkokulunda öğretmenlik yapan Muhammed, Türkiye'deki okulların düzenli ve temiz olduğunu belirtti.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce Türkiye'ye sığındığını anlatan Fatma Muhammed, bir yıl çadır kentte görev yaptığını, son 2 yıldır da Adıyaman Atatürk İlkokulunda mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

İki kızının da kendisi gibi öğretmen olduğunu ifade eden Muhammed, Türkiye'de mesleğini sürdürebilmenin mutluluğu yaşadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Çocuklarıma Arapça dili ve Kur'an öğretiyorum. Eşimi 20 yıl önce kaybettim. 4 çocuğum var. Adıyaman'da bulunan 2 çocuğumla hayata tutunuyorum. Diğer 2 çocuğum Suriye'nin Halep kentinde yaşıyor. Buradaki kız çocuğum da öğretmenlik mesleğini yürütüyor. Suriye'ye dönme hayalim kalmadı. Türkiye'de yaşamaya devam edeceğim. 30 yıldır öğretmenim. Tek hayalim öğrencilerimi geleceğe hazırlamak."

- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her gün dua ediyorum"

Türkiye'yi ve Türk halkını çok sevdiğini belirten Fatma Muhammed, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çocuklarımdan daha çok dua ediyorum. Erdoğan'ı görmeyi çok istiyorum. Her gün kendisine namaz kıldıktan sonra dua ediyorum. Allah, Erdoğan'a sağlık ve güvenlik versin. Allah, Erdoğan'dan razı olsun. Suriyelilere sahip çıktı. Türkiye'ye teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.