GAZİANTEP (AA) - Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği ile İyilik-Der, İslahiye ilçesinde yaşayan 500 Suriyeli aileye bayramda kurban eti dağıtımı yaptı. 

Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapılan kurban eti dağıtımı öncesi, çadır kent dışında barınan 500 aileye kart verildi. Bu kartlarla gelen misafirlere daha sonra kurban etleri teslim edildi. 

Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hişam Aruçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda Türkiye'de 50 büyükbaş hayvan kestiklerini belirtti.

Kurbanların etlerini 3 bin pakete bölüştürerek 500 paketini İslahiye'de 2 bin 500 paketini de Gaziantep'te dağıttıklarını kaydeden Aruçi, "İnşallah bundan sonra daha büyük projeler hedeflemekteyiz" dedi.

İyilik-Der İslahiye Temsilcisi Orhan Almaz da Uluslararası İslami Yardımlaşma Derneğiyle yaptıkları organizasyonda 500 Suriyeli aileye 3'er kilogram kurban eti dağıttıklarını ifade etti.

Suriyelilerinden Saba İsa ise 3 yıl önce iç savaştan kaçarak 4 çocuğuyla Halep'ten Türkiye'ye geldiğini belirterek, kendilerine yardımda bulunan Türkiye'ye ve yardım kuruluşlarına teşekkür etti.