OSMANİYE (AA) - AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kadirli ilçesine sığınan ve çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Durmuşoğlu ve Orhan, Halep, İdlip ve Rakka kentindeki çatışmalar sonucu evlerini terk ederek, Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Şabaplı ve Anberinarkı köylerindeki boş alanda kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelerin sorunlarını dinledi.

Ailelere gıda yardımında bulunan Durmuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıllardır zor durumda kalan sığınmacılara kucak açtığını söyledi.

Yaşanan insanlık dramı nedeniyle göç etmek zorunda kalan Suriyelilerin yanında olacaklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Durmuşoğlu, "Ülkelerindeki ağır şartlardan kaçmak zorunda kalan ve ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize, insani sorumluluklarımız gereği her türlü yardımı yapmaya gayret ediyoruz. Kaymakamımız Tamer Orhan ile birlikte Kadirli'deki Suriyeli misafirlerimizin acil ihtiyaçlarını belirleyerek, yapılması gereken çalışmaların hızlandırılması talimatını verdik. Türkiye olarak Suriye'nin ve bölgemizin barışı, huzuru, istikrarı için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye ve mazlumların umudu olan ülkemize yakışır şekilde çalışmaya devam edeceğiz. dedi.

Kaymakam Orhan ise ailelerin sorunlarını dinlediklerini ve gerekli tespitleri yaptıklarını belirterek, sorunlarını en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını belirtti.