KAYSERİ (AA) - Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik terör saldırısında yaralanan askerlerin yakınlarını ziyaret eden Suriyeliler, aileleri evlerine davet ettiler.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören yaralı askerlerden Ferdi Çatal'ın Kastamonu'dan kente gelen ailesi, Başhekimlik tarafından kendilerine ayrılan bekleme odasında evlatlarının durumunu takip ediyor.

Çatal'ın ağabeyi Nihat Çatal, kardeşinin tezkeresine 45 gün kala saldırıda yaralandığını söyledi.

Üç erkek kardeş olduklarını anlatan Çatal, "Ferdi, ortanca kardeşim. Şu an yoğun bakımda, uyutuyorlar kardeşimi." dedi.

Kayseri halkına teşekkür eden Çatal, vatandaşların kendilerini sık sık ziyaret ettiğini, konaklamaları için evlerinde misafir etmek istediklerini söylediklerini kaydetti.

Kayseri'de böyle bir terör saldırısı olmasını beklemediklerini vurgulayan Çatal, "Akla gelmeyen bir yerde saldırı oldu. Milletçe beraber olmamız, birlik olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Çatal'ın, Kayseri'deki akrabası Cemil Yılmaz da yaralı askerle çarşı izinlerinde görüştüklerini söyledi.

- Suriyeli Türkmenler de sahip çıktı

Çatal'ın daha çok amcasıyla görüştüğünü anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Amcam o sabah aramış ancak cevap vermemiş, otobüs kalabalık olduğu için duymadı galiba. Patlamadan sonra amcam tekrar aramış, telefonunu kapalıymış. Olayın içinde mi acaba diye hastanelere gittik. Öğrendik ki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde yatıyormuş. Kayseri halkına çok teşekkür ediyoruz, maddi, manevi her şeylerini ortaya döktüler. Her yarım saatte birileri geliyor, bir şeye ihtiyacınız var mı diye. Sonsuz teşekkür ediyoruz. Suriyeli sığınmacılar da bize yardım etmek istiyor. Hastaneye gelip ziyaret ettiler, 'Sizin için evimizde, soframızda yer var' dediler. Meğer Suriyeli Türkmenlermiş, üç ay olmuş daha Kayseri'ye geleli. Herkese çok teşekkür ediyoruz."

- "Hakkari'den sağ salim geldi"

Yaralı er Mehmet Kilit'in halası Hamide Bağdın da yeğeninin tezkeresine 38 gün kala saldırıya uğradığını kaydetti.

"Acımız büyük" diyen Bağdın, şöyle konuştu:

"Manisa'dan geldik, kaç gündür buralardayız. Geldiğimize yanmıyoruz, çocuğumuz iyi olsun. Çocuğumuz Irak'a gitti, Hakkari'ye gitti, buralarda görev yaptı, sağ salim geldi, şehrin merkezinde bu hale geldi. Allahım, oralarda korudu çocuğumuzu. Şimdi yine korudu, bize bağışladı. Bütün akrabaları buradayız. Yoğun bakımda, gözetim altında şu an çocuğumuz. Allah, milletimizi korusun."