ADANA (AA) - Kentteki çadırlarda yaşayan ve okullarda eğitim alan Suriyeli öğrenciler, öğretmenleri, velileri ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile Adana Valisi Mustafa Büyük'e desteklerinden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Büyük'ün yaklaşık 2 hafta önce Yeşilbağlar Mahallesi'ndeki çadırlarda kalan Suriyelileri ziyaret etmesinin ardından, buradaki sığınmacılara Adana Valiliği ve kamu kurumları tarafından çeşitli yardımlar yapıldı.

Çadırlarda zor durumda yaşayan ailelere yapılan yardımın yanı sıra Emine Özgüler Gürsu İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim alan öğrencilere de çeşitli destekler verildi.

Bu desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirmek isteyen öğrenciler, öğretmenleri, velileri ve İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar ile Vali Büyük'ü ziyaret etti.

Öğrenci ve öğretmenlerden okuldaki ve kentteki hayatları hakkında bilgi alan Büyük'e öğrenciler tarafından çiçek sunuldu.

Büyük, çadırlarda yaşayan Suriyelilerin şartlarını iyileştirmeye yönelik gayret içinde olduklarını ifade ederek, insani değerlere önem verdiklerini söyledi.

İnanç değerleri açısından da Suriyelilerle bir ve beraber olduklarını vurgulayan Büyük, şunları kaydetti:

"Sizler muhacirsiniz, Allah da bize ensar olmayı ve onun hakkını vermeyi nasip etsin. Üniversiteye gidecek çocuklarımız varsa bu sene üniversitelerimize Cumhurbaşkanımızın talimatıyla liseyi bitirenler alınacak. Tabi onlar sınava tabi tutulacak ve durumlarına, başarılarına göre üniversitelerimizin hepsine yerleştirilecekler. Hangi bölüme gidebilecekleri kendi başarılarıyla alakalı bir durum. Adana'daki Çukurova Üniversitesi de buna dahil."

Suriye'den, Türkiye'ye gelen sığınmacılar hakkında herhangi bir resmi belge alamadıklarını ve bu yüzden bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Büyük, "Suriye'den gelenlerle alakalı nüfus, eğitim, evlenmeyle ilgili devlet belgesi yok. Bu nedenle bazı istisnai uygulamalar yapılıyor. Bunları da anlayışla karşılamalısınız" şeklinde konuştu.

Büyük, öğrencilerin okul servisi ve kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını sözlerine ekledi.