HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye'ye 2 bin ton un yardımı ulaştırıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, İHH tarafından yapılan un yardımı çağrısının karşılık bulduğunu belirtti.

İHH'nın çağrısından sonra Türkiye’nin birçok kentinden gönderilen yardımların bölgeye ulaştığını kaydeden Karacaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye'de saldırlar her geçen gün artarak devam ediyor. Hedef gözetmeksizin yapılan saldırılarda en büyük zararı sivil halk görüyor. İnsanlar saldırlar altında hayatlarına devam etmeye çalışırken bölgede ihtiyaçlar ise artarak devam ediyor. Milyonlarca sivil ise yardıma muhtaç durumda."

Karacaoğlu, geçtiğimiz aylarda unun azalmasıyla bir çok fırının faaliyetinin durma noktasına geldiğini, İHH'nın yaptığı yardımı çağrısı kapsamında, İstanbul, Kayseri, Bursa, Konya, Erzurum, Bolu, Uşak, Tekirdağ, Tokat gibi iller ve farklı dernekler tarafından sağlanan 2 bin ton unun 80 tır ile bölgeye ulaştırıldığını bildirdi.

Ayrıca açıklamada, İHH Hatay ve Kilis ofisleri tarafından sınırın Suriye tarafına gönderilen unların burada bulunan fırınlarda ekmek yapılarak halka dağıtılmaya başlandığı belirtildi.