İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Katar Raf Hayır Kurumu işbirliği ile Suriye’ye 50 TIR’dan oluşan toplam bin 250 ton un gönderildi.
İHH’nın Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Suriye Çalışmaları Lojistik Merkezi’nde düzenlenen törene İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, Katar Raf Hayır Kurumu Temsilcisi Muhammed Salah ve diğer yetkililer katıldı.
TIR’ların hareketinden önceki törende konuşan İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, Katar Raf Hayır Kurumu işbirliği ile Suriye halkına yönelik güzel projeler ürettiklerini söyledi. İnsanların gıda maddesi gibi temel ihtiyaçlarının dışında kalıcı projeler de ürettiklerini ifade eden Dede, “Katar Raf Kurumu ile birlikte beraberlik içinde çalışıyoruz. Projelerimiz özellikle Türkiye tarafında da devam ediyor. Birlikte yaptığımız yetim köyü bu yıl içinde hizmete açılacak. Bununla beraber 6 yıllık Suriye savaşının getirmiş olduğu acıları dindirmek adına içeride de insanların ayakta tutunması için geliştirmiş olduğumuz projelere kalıcı destek veriyorlar. Bu yıl sonuna doğru 100 evi tamamladığımız takdirde 100 Suriyeli aileyi rahat bir ortama kavuşturmuş olacağız. Bu birliktelik ile her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında olduk” dedi.
Raf Kurumu ile ilk projeleri birlikte yaptıklarını söyleyen Dede, Suriye içerisinde daha güzel projeler yapma imkanı bulduklarını belirterek, başkalarına örnek olması temennisinde bulundu.
Katar Raf Hayır Kurumu temsilcisi Muhammed Salah ise 50 TIR’da 3 milyon Katar Riyali tutarında un gönderdiklerini ve Suriye halkına yönelik çalışmalarının İHH ile devam ettiğini belirtti.
TIR’lar törenden sonra hareket ederek, Reyhanlı’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yaptı. Unlar, Halep kırsalı ile Lazkiye, İdlib bölgelerinde bulunan İHH bünyesindeki 11 fırında ekmek haline getirilip bölgedeki halka dağıtılacak.