MALATYA (AA) - Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ve Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, sürücüleri kar lastiği ve emniyet kemeri uygulamaları ile gürültü kirliliği konusunda uyarıda bulundu.

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Karayolları Trafik Yönetmenliğinin 150. Maddesi gereğince ticari taksilerde bütün koltuklarında emniyet kemeri bulundurulmasının ve sürücü ile yolcuların emniyet kemeri kullanmasının zorunlu hale getirildiğini hatırlattı.

Ticari taksilerde yüksek sesle müzik çalınması ve müşteri istemeden müzik açılması konusunda gelen şikayetlerin her zaman dikkate alındığını ve şikayet edilen taksi şoförünün oda tarafından aranarak uyarıldığını aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"Kamyonet, minibüs ve 'A' türü yetki belgesine kayıtlı otomobillerin tüm lastiklerinin, kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerine kış lastiği takmaları zorunludur. Esnaflarımız denetimlerde 602 lira tutarındaki cezai işleme maruz kalmamaları için kış lastiklerini takmalıdır."