Bolu’da Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği tarafından düzenlenen müzayedede satışa sunulan süs tavukları büyük ilgi gördü.
Bolu’da Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği’nin Gölyüzü Mahallesi’nde bulunan dernek binasında her hafta Cuma akşamları süs tavuklarının açık artırma ile satılması renkli görüntülere sahne oluyor. Yaklaşık 20 çeşit tavuk ve horoz, yetiştiricilerinin belirledikleri fiyattan satışa sunuldu. Müzayedeye katılan vatandaşlar satışa çıkan tavukları satın alabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
Cuma akşamı başlayan müzayedede özellikle ’Osmanlı Sultan Tavuğu’, ’Ayan Cemani’, ’Coraniton Susex’, ’Malezya Serema’ cinsi tavuklar yoğun ilgi gördü. Satışa çıkan hayvanların 150 lira ile 2 bin 500 lira arasında alıcı bulduğu belirtildi.
Köroğlu Kanatlı Sevenler Derneği Başkanı Ali Akgün, "Sadece Bolu’da değil Türkiye çapında yapılan bir şey bu. Çok ciddi bir ilgi var. Tavukların hepsi özel tavuklar. Tavukların en düşük fiyatı 600-700 liradan başlıyor. Şu ana kadar en pahalı satılan hayvan 2500 TL ile ‘Sultan’ cinsi tavuk oldu. Ayrıca buraya gelen arkadaşlarımızla fikir alışverişleri yaparız. Tavukları hastalıklardan nasıl korumamız gerektiğini konuşuyoruz" dedi.