Antalya’da ‘Süslü kadınlar’ adı altında süslenerek bisiklet binen 200 kişilik kadın grubu, bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılmasına dikkat çekmek istedi.
Antalya’da bisikletin de bir trafik taşıtı olduğuna motorlu taşıt kullananların bisiklet sürücülerine saygı göstermediğini öne süren bir grup kadın yollara çıktı. Konyaaltı ilçesi Atatürk Parkı’nda bir araya gelen 200 kişilik kadın grubu “Süslü kadınlar” adı altında bir araya geldi. Etek ve topuklu ayakkabı giyen bazı kadınlara renkli şapka takan ve bisikletlerini çiçeklerle süsleyen bazı kadınlarda eşlik etti. Kadınlardan bazıları süslü hallerini özçekim yaparak ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi. Amaçlarının süslenerek bisiklet sürüp bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirten Süslü Kadınlar Antalya Topluluğu Sorumlusu Deniz Yaylak, etkinliğe sadece kadınların katılmasını ise “Kadınlar ön planda olmalıdır ve dikkat çekmelidir. Bizler toplumun her zaman en önünde olmalıyız” diyerek açıkladı.
Etkinliğe katılan bazı kadınlar ise bisikletin yeteri kadar kullanılmadığını ve bisiklet binmeyi çok sevdiklerini söylediler. Avrupa’da bir ülkede bisikletin şehir içi ulaşımda etkili olarak kullanıldığını belirten grup üyeleri Türkiye’de de bu durumun yaygınlaşması için yeteri kadar önem verilmediğini söyledi.
Grup, daha sonra yaklaşık 3 kilometrelik parkuru tamamlamak ve Karaalioğlu Parkı’na gitmek üzere harekete geçti.