KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Milli Mücadelenin önemli kahramanlarından Sütçü İmam, vefatının 94. yılında kabri başında anıldı.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından gerçekleştirilen anma programı, Sütçü İmam'ın, Uzunoluk Caddesi'ndeki kabri başında gerçekleştirildi. Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi, vatandaşlara çörek dağıtıldı.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, yaptığı açıklamada, milletlerin tarihlerinde dönüm noktası olan önemli olaylar ve bu olaylardan tarihin yönünü, seyrini ve akışını değiştiren şahsiyetler bulunduğunu söyledi.
Bu topraklarda yetişmiş milli mücadelenin öncü şahsiyetlerinden, Türkiye'de İstiklal Mücadelesi'nin kıvılcımını ateşleyen, ilk kurşunu sıkan, Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin gururu Sütçü İmam'ın bugün adının verildiği üniversite mensupları tarafından ölümünün 94. yılında gururla ve rahmet anıldığını dile getiren Deveci, şunları kaydetti:
"Milletimiz tarihte pek çok kahramanlar yetiştirdi. Bunlardan birisi de aslen Kahramanmaraşlı olan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellemesinde önemli etkisi olan Şehit Ömer Halisdemir'dir. Her iki olay ve olayın kahramanları Türk gençliği tarafından iyi anlaşılmalı ve böyle tarihi şahsiyetler her zaman kendilerine rehber olarak alınmalıdır. KSÜ olarak her zaman ilme ve fenne verdiğimiz önem kadar bu şahsiyetlerin de hafızalarda her daim anılmasına ve unutturulmamasına çalışacağız."
Sütçü İmam'ın torunu Alaeddin Türkkorur, gazetecilere yaptığı açıklamada, milli mücadeleyi başlatan dedesi ile gurur duyduğunu ve ismini taşıyan üniversite tarafından hatim programının yapılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Yapılan hatimlerin dedesinin kabri başında indirilmesi ve dualar edilmesinden memnun olduğunu belirten Türkkorur, şunları kaydetti:
"Dedemizle bütün Kahramanmaraş hatta bütün Türkiye iftihar ettiği gibi öz torunları olarak bizler de iftihar ediyoruz, onunla gurur duyuyoruz. Yeni nesillerin Sütçü İmam üniversitesi gibi okullarda, Sütçü İmam ruhuna uygun, onun ruhunu taşıyan, amacını taşıyan gençlerin yetiştirilmesinde hocalarımızın ve bu etkinlerin çok faydası olacağına inanıyorum. Bu yapılan güzel etkinliği, hatim törenini yapanlara teşekkür ediyorum."
Programa Sütçü İmam'ın akrabaları, akademisyenler ile vatandaşlar katıldı.