Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uzunoluk Caddesi'nde Sütçü İmam olayı canlandırıldı.

Tiyatro ekibi, süt dağıttığı esnada Fransız askerlerinin hamamdan çıkan kadınlara sarkıntılık etmesi üzerine Sütçü İmam'ın silahını çıkartıp ateş etmesine kadar geçen süreci canlandırdı. Olayın canlandırılması esnasında duygusal anlar yaşandı.

Daha sonra Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından katılımcılara süt ikram edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın 95 yıl önce istiklal uğruna dünyanın en güçlü ülkelerinden bir tanesini bu şehirde mağlup ederek, dünyaya büyük bir mesaj verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın kurtuluş meşalesini ateşlediğini ifade eden Erkoç, bugünkü Türkiye'nin temelinde Kahramanmaraş destanının çok büyük payı olduğunu dile getirdi.

Etkinliğe, Vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Sütçü İmam'ın torunu Yaşar Türkkorur, öteki ilgililer ve vatandaş katıldı.