Sütçülük yaparak geçimini sağlayan Ahmet Merkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a duyduğu sevgiyle şiir yazdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da unutmayan Merkin, bir şiir de onun için yazdı.
İstanbul Zeytinburnu ilçesinde yıllardır sokak sokak dolaşarak sütçülük yapan Ahmet Merkin isimli vatandaş, çocukluğundan bu yana şiir yazıyor. Henüz 15 yaşındayken şairliğe ilgi duyan ve şiir yazmaya başlayan Merkin, süt sattığı müşterilerine de adeta bir şair gibi yaklaşıyor. Sokakta hem süt satan hemde müşterilerine şiirler okuyan Ahmet Merkin, bu özelliği ile mahalle sakinlerini de kendisine hayran bırakıyor.
Mahallelilerin sütçü şair Ahmet ağabeyi olarak bilinen Ahmet Merkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için yazdığı şiirlerle de dikkatleri üzerine çekti. Rüyasında gördüğü mitinglerdeki pankartlardan esinlenen Merkin, uyanır uyanmaz altı dizelik bir şiir yazdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a büyük bir sevgi duyduğunu ve bunu şiirlere döktüğünü belirten Ahmet Merkin, “Sevdiklerimize duyduğumuz sevgiyi kelimelerle ifade etmeye çalışıyoruz. Şiir yazmaya çocukluğumda ufak ufak yazarak başladım. Ancak son 15 yıldır şiire ağırlık verdim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a uzun zamandır şiir yazmak istiyordum. Rüyamda bir miting meydanında olduğumuzu gördüm. Orada açılan pankartlardaki sözler beni etkiledi. Oradan esinlenerek şiir yazdım. Yazdığım şiiri sür satarken de müşterilerime söylüyorum. Bazen şakalaşıyorum. Bilirseniz ‘Cumhuriyet Altını hediye edeceğim’ diye takılıyorum. Cumhurbaşkanımızın yanı sıra Başbakanımız Ahmet Davutoğlu için de bir şiir yazdım” diye konuştu.
Sütçü Ahmet Merkin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için yazdığı şiir şöyle:
"AK Parti’yi kuran adam.
Yerinde dik duran adam.
Şamarı sert vuran adam.
O  yiğit kim?
Gece gündüz yol giden
Gönülleri fetheden
O yiğit kim?
Mazlumlara sırdaş olan
Gariplere yoldaş olan
O yiğit kim?
Yerinde sert..
Her zaman her yerde Mert..
Asla olmadı namert
O yiğit kim?
Bir dünya lideri seveni çok..
Çalışıyor engel çok..
Gözü kara, karnı tok..
O yiğit kim?
Dünyanın her yeri Türk’ün yurdu.
Simon Perez’e şamarı vurdu.
Çetelerin, lobilerin değil..
Milyonların umudu..
O yiğit kim?
Bir yiğit adam, adam gibi adam, delikanlı başkan..
Recep Tayip Erdoğan..
Ahmet Merkin’in Başbakan Ahmet Davutoğlu için yazdığı şiir ise şöyle.
Dün brokrattı, oldu bakan..
Barış meşalesini yakan
O şimdi Başbakan..
AK Parti’nin neferi
Herzaman sözünün eri..
Verdiği sözden, gittiği yoldan dönmez geri..
Yeni Türkiye, yeni bir anayasa, yeni bir dünya hedefleri..
Durmak yok, yola devam
Daha hızlı daha ileri..
Allah Allah bismillah".