Tacikistan genelinde sağlık alanında önemli projelere imza atan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tacikistan’ın Vahdat Şehri Merkez Hastanesi’nin İlk Yardım Kliniğini yeniledi.
TİKA, Tacikistan’da Sovyet döneminden kalan ve günümüze kadar yenilenemeyen hastane ve sağlık ocaklarının fiziksel şartlarını iyileştirmeye ve hastanelere tıbbi malzeme desteği vermeye devam ediyor.
Tacikistan Milli Kalkınma Stratejisinde yaşam kalitesinin artırılması, yoksullukla mücadele ile birlikte sağlık sektörünün geliştirilmesi, öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Sağlık sektörünün geliştirilmesi için ülke bütçesinde ayrılan payın gerekli hastane yenilenmeleri ve sağlık hizmetlerine erişimin sağlanmasına yetmediği tespit edilerek bu konuda dış yardımların öne çıktığı ifade edildi.
Tacikistan’ın sağlık alanında gelişimine katkı sağlamak için TİKA, bölgesinde 315 bin kişiye hizmet sağlayan Duşanbe vilayetine bağlı Vahdat Şehri Merkez Hastanesi’nin İlk Yardım Kliniği binasının bakım ve onarımını gerçekleştirdi.
Yenilemenin ardından bölge halkının modern şartlarda sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlandı. Yapılan katkılar nedeniyle hastane yetkilileri ve sağlık personeli memnuniyetlerini, dostça yardım elini uzatan Türkiye Cumhuriyeti ve TİKA’ya teşekkürlerini bildirdi.