Kayseri Valisi Orhan Düzgün, gençlere yönelik çok yönlü olarak planlanan Talas Gençlik Merkezi binasının yapımına başlandığını söyledi.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Gençlik Merkezleri’nin Kayseri’deki faaliyetlerini önemsediklerini, bu merkezler sayesinde gençlerin hem eğitim hem spor anlamında kendilerini geliştirdiklerini kaydetti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan iki gençlik merkezinden gerek kültürel gerek spor gerekse de sınavlara hazırlık açısından 16 bin gencin yararlandığını belirten Vali Düzgün, gençlik merkezlerinin sayısını artırmak ve fiziki mekân açısından daha donanımlı hale getirmek amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda programa alınan Talas Gençlik Merkezi’nin ihale sürecinin tamamlanarak yapımına başlandığını ifade eden Vali Düzgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Talas Spor Merkezi’nin yanında bulunan 3500 metrekarelik boş alan üzerine inşa edilecek Talas Gençlik Merkezi’nin 3 milyon 690 bin liraya mal olacağını ve 400 iş gününde tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.

Vali Düzgün, merkezde, 2 adet spor salonu ile tenis kortu, kafeterya ve atölyelerin yanında eğitim ve hobi alanlarının bulunacağını, eğitim bölümünde farklı branşlarda 10 derslik ile seminer salonları, kütüphane gibi imkânların da gençlerin hizmete sunulacağını ifade etti. Gençlik Merkezi’nin yapımının tamamlanması ile birlikte başta gençler olmak üzere tüm vatandaşların hem eğitim hem de spor anlamında daha kaliteli zaman geçirebileceği bir mekâna kavuşacağını dile getiren Vali Düzgün, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutan merkezlerden daha çok yararlanılmasını isteyerek, dileyen herkesin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne başvurarak halen aktif çalışan iki gençlik merkezinden kendisine uygun kurslara katılabileceğini bir kez daha hatırlattı.