Talas Belediyesinden yapılan açıklamada, belediyenin ilçedeki tarihi dokuyu ayağa kaldırmak için harekete geçtiği bildirildi.
Bu kapsamda aralarında harita mühendisi, arkeolog, peyzaj mimarı, sanat tarihçisi, restorasyon uzmanı ve şehir plancısı gibi alanında uzman isimlerin yer aldığı 12 kişilik ekibin çalışmalara başladığı kaydedilen açıklamada, tarihi mahallelerde incelemelerde bulunulduğu belirtildi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun da yer aldığı incelemelerde, tarihi dokunun son durumu tespit edilmeye başlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Palancıoğlu, tarihi ve kültürel eserleriyle Talas'ın önemli bir ilçe olduğunu, Kayseri'nin tarihi alt yapısı en kuvvetli ilçelerinin başında geldiğini belirtti.

İlçedeki tahrip edilmiş yapıların ayağa kaldırılarak turizme kazandırılması için koruma amaçlı imar planını yeniden düzenlemeye başladıklarını anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Ankara'daki uzmanlardan ve belediyemizden oluşan geniş bir ekip çalışıyor. Öncelikle analiz çalışmasını tamamlayıp, daha sonra yapılması gerekenlerle ilgili planlamalar yapacağız. Talas Belediyesi olarak tarihi eserlerimize sahip çıkıyoruz. Bunları, hem inanç hem de kültür turizmi kapsamında Talas'a ve Kayseri'ye kazandıracağız."

Ekipte yer alan Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tunçer ise Talas'ın UNESCO Dünya Mirası Listesine girecek kadar önemli kültürel ve arkeolojik bir ilçe olduğunu dile getirdi.