OSMANİYE (AA) - Ülkelerindeki savaştan kaçarak Osmaniye'ye yerleşen Suriyeli çiftin, talasemi tedavisi gönen 6 yaşındaki kızları Renim Abdullah için uygun ilik Almanya'da bulundu.

Ayşe Ebiş ve Muhammed Abdullah çiftinin tek çocuğu Renim Abdullah'ın, rahatsızlığı nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde belirli aralıklarla tedavisi sürüyor.

Çocuklarına Almaya'da uygun ilik bulunduğunda yönelik bilgi aktarılan çift, nakil işlemleri için ihtiyaç duyulan 999 avroyu karşılayabilmek için yardım bekliyor.

Anne Ayşe Ebiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilik bekleyen kızları için uygun donörün bulunduğunu söyledi.

Nakil işlemleri için ihtiyaç duyulan paranın temin edilmesi durumunda ilik naklinin Adana'da gerçekleştirileceğini ifade eden Ebiş, "Kızıma bir an önce ilik nakli yapılması lazım. Almanya'da uygun ilik bulundu. Nakil işlemlerin yapılması için ihtiyaç duyulan 999 avroyu ödeyecek imkanımız yok. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Çocuğumun sağlığına kavuşması tek arzumuz." diye konuştu.

Ebiş, eşinin inşaatlarda çalıştığını, maddi durumlarının iyi olmadığını aktararak paranın bulunamaması durumunda kızına nakil umutlarının kalmayacağını kaydetti.