GAZİANTEP (AA) - Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürü Mustafa Aslan, yer sorununun çözümü için Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık'tan destek istedi.

Bartık, daha önce de gündeme gelen Gaziantep Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürlüğünün yer sıkıntısının çözümü için gerekli desteği vermek istediklerini belirtti.

Gaziantep Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürü Mustafa Aslan da tapuda yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için çalıştıklarını ancak fiziki mekanın yetersizliğinin işlerini zorlaştırdığını ifade etti.

Müdürlüğün yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Aslan, her yıl büyüyen tapu arşivine mevcut binanın cevap vermediğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Amacımız kurumumuzun sıkıntılarını bir an önce gidermek ve vatandaşı mağdur etmeden personellerimizin de üzerindeki yükü hafifletmek. Fiziki sorunumuz var, şu an mevcut binamızda birkaç tadilat yaptık ama burası son derece hareketli bir yer. Yıllık arşivimiz yüzde 15 büyüyor. Bu büyümeye mevcut mekanımız cevap veremiyor."

Her gün yüzlerce insanın işlem yaptırmak için uğradığı Tapu Müdürlüğündeki yoğunluğu gözlemlediklerini anlatan Bartık da, "Bu konu daha önce de çok kez gündeme geldi. Biz oda olarak sorunun çözülmesini istiyoruz. 4 müdürlüğün aynı binada çalışması bir takım sorunları da beraberinde getirir, bu nedenle müdürlüğün daha ferah bir ortamda hizmet vermesi gerektiğine inanıyoruz" dedi. 

Tapudaki yer sorunun çözümü için GTO hizmet binasının talep edildiğini hatırlatan Bartık, resmi talebin gelmesi durumunda konuyu GTO meclisine taşıyabileceklerini kaydetti.