Artvin'in Ardanuç İlçesinde bulunan ve temeli 7. Yüzyılda, Hazreti Osman dönemine uzanan İskender Paşa Cami 1551 yılında Ardanuç kalesinin fethinden sonra Çerkez İskender Paşa tarafından yaptırılmış. Cami ve türbeler şimdi bakımsızlıktan yok olmak üzere.

Artvin'de sürekli dillendirilen turizm şehri olma iddiasına inat tarihi İskender Paşa cami ve türbeleri bakımsızlıktan otların arasında kaldı. Duvarları rutubet alan caminin bazı yerlerde boyaları döküldü. Caminin restorasyon yapılması ise sürekli erteleniyor. Caminin bahçesindeki mezarların ise taşları kırılmış, bazıları ise paramparça edilmiş. Ardanuç'un Adakale mevkiinde bulunan caminin türbelerinin içi ise daha da kötü durumda. Türbelerden birinin içi inşaat alanı gibi duruyor.

Bölgede oturanların yıllardır bir düzenleme yapılmadığını belirttiği caminin etrafı ise otlar ve dikenlerle kaplanmış ve bakımı yapılmamış. Yerel bir gazete de muhabirlik ve yazarlık yapan Sami Özçelik tarihi caminin bakımsızlıktan yıkılmak üzere olduğunu söyledi. Özçelik, "Hep yapılacak denmiş ama somut bir adım atılmış değil. Bu şekilde ecdada sahip çıkılmaz diye düşünüyoruz. Bir an önce bir şeyler yapılması lazım. Oysa burası 500 yıllık bir yapı, atalarımıza sahip çıkarken sözden ziyade icraata geçilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi. Özçelik tarihçilerin de Artvin'deki birkaç Osmanlı eserinden biri olan İskenrpaşa cami ve türbelerine sahip çıkmasını istedi.