Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencileri il geneli 9. sınıflar arasında gerçekleştirilen 'Bana AB’yi anlat' öykü yarışmasında ilk üç dereceyi elde etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilerin Avrupa Birliği değerlerini öğrenmeleri amacıyla 81 ilde hayata geçirdiği 'Öğrenciler AB’yi öğreniyor projesi' kapsamında Bitlis genelinde 9. sınıf öğrencileri arasında 'Bana AB’yi anlat' öykü yarışması yapıldı. Yarışmaya 'Barışa giden yol' isimli öyküsüyle katılan ilçe Anadolu Lisesi öğrencilerinden Bahar Avağ yarışmanın il birincisi, 'Harry’nin başarısı' isimli öyküsüyle katılan İlknur Özdenizhan il ikincisi, 'Küçükten büyüğe' isimli öyküsüyle katılan Senem Ürün ise il üçüncüsü oldu.

Yarışmada büyük bir başarı elde ederek ilk üç il derecesini kazanan öğrencileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Şube Müdürü Halil Akhan ve Okul Müdürü Mehmet Müzekki Ergin ile birlikte makamında kabul eden Kaymakam Murat Erkan hem öğrencileri tebrik etti hem de ödüllerini takdim etti. Yarışmada il birincisi olan Bahar Avağ’a laptop bilgisayar, il ikincisi olan İlknur Özdenizhan’a bisiklet ve il üçüncüsü olan Senem Ürün’ü ise satranç takımı ödülü verildi.

Kaymakam Murat Erkan, "Başarının mimarı öğrencilerimizi elde ettikleri başarıdan ötürü tebrik ediyor başarıda emeği bulunan öğretmenlerimize ise teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz elde ettikleri başarı ile ilçemizin yüz akı oldular. Öğrencilerimize tavsiyemiz yazmaktan ve okumaktan asla vazgeçmemeleri ve her geçen gün kendilerini daha da geliştirmeleridir. Öğrencilerimiz bunu da yapacak kapasiteye sahipler. Elde ettikleri başarıyla hem bizlere ve hem de ilçemize büyük bir gurur yaşattılar. İnşallah bu başarıların devamı gelecektir." dedi.