Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, Fettullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusunda birkaç evrak eksikliğinin olduğunu düşündüğünü vurguladı.
Darbe girişiminde bulunan kişilere yönelik idam kararlarının alınması için vatandaşlardan yoğun mesajlar aldıklarını belirten TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, durumun değerlendirileceğini ve ceza mevzuatlarının oldukça önemli olduğunu belirtti.
Demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini ifade eden TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Bugün her düşünceden insan grupları burada toplandı. Adıyaman kendi geleceğine sahip çıkıyor. Ülke için, vatan için, bayrak için millet için ben buradayım diyor Adıyaman. Ve Adıyaman darbecilere tarihi bir ders veriyor. Sadece Adıyaman değil tüm Türkiye tıklım tıklım. Bu meydanlardan ders almalı birileri. Halka rağmen Hak’ka rağmen hiçbir girişimin başarılı olamayacağını herkes bilmeli ve kafasına koymalı. Milletin geleceğini gasp ettiği bir dönem yok. Millet kendi geleceğine sahip çıkıyor. Millet kendi kaderini tayin ediyor. Ve biz buradayız diyor, önce gelsin bu tanklar bizi ezsin isterlerse. Bu noktada demokrasi nöbetimiz sonuna kadar devam edecektir. Ve bu nöbete katılan bütün hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İşte Adıyaman’a yakışan Türkiye’ye yakışan bir tablo. Hepsini kutluyorum. Hepsinin büyüklerin ellerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.
"İçimizdeki bütün pislikler dökülecek"
Sürecin hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, ”Şimdi ilk defa darbeyle ilgili ciddi bir soruşturma açıldı. 40’ın üzerinde savcı bununla ilgili çalışma yapıyor. Şuanda Türkiye’de 6 binin üzerinde gözaltı var. Emniyette var, askeriyede var, yargıda var, çeşitli kurum ve kuruluşlarda var. Kim bu işe çanak tutmuşsa kim bu milletin iradesini gasp etmeye çalışıyorsa bun arkasında her kim varsa ona dokunacak ve sonuna kadar gidilecek. İnlerine girildi inlerinde temizlenene kadar da çıkılmayacak. Hepsini alıp temizleyene kadar bu süreç devam edecek, bunu kararlı bir şekilde hükumet, devlet, bütün yetkililer sürdürüyor. Dolayısıyla bu soruşturmayla birlikte içimizdeki bütün pislikler dökülmüş olacak” dedi.
"Terör örgütünün başını buraya getireceğiz"
Fettullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusuna da değinen TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Evet bu konuyla ilgili daha talepler daha önceden yapılmıştı. Sanıyorum birkaç evrak eksiği var. Tekrardan talepte bulunuldu. Bizim arzumuz isteğimiz nasıl ki Amerika’ya karşı bir kalkışma olursa Amerika’nın bizden talepleri olursa suç işleyenleri geri iade ediyorsak, Amerika’nın da o terör örgütünün başını mutlaka iade etmesi lazım. Bu konuda çabalar devam ediyor. Cumhurbaşkanlığımız, Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız çalışıyor. O terör örgütünün başını buraya getirip en ağır cezaya çarptırılması için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.
"İdam talepleri değerlendirilir"
Halkın Fettullah Gülen için idam kararının alınmasını istemesiyle ilgili de konuşan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Tabi bütün bu mesajlar alındı. Türkiye’nin her tarafında bu mesajlar var. Bununla ilgili gerekli çalışmalar yapılır, oturulup konuşulur bundan sonraki süreci mi ilgilendiriyor yoksa bundan öncekileri mi. Çünkü ceza mevzuatı önemlidir. Bunla ilgili değerlendirmeler yapılır” sözlerini söyledi.