KAHRAMANMARAŞ (AA) - TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, "Bu milletin reisi cumhuru bindiği uçakta dünyanın diğer liderleri gibi Dubai'ye kaçmadı Malezya'ya gitmedi, Yunanistan'a sığınmadı, sana sığındı, sana geldi, 'korkmayın, kaçmayın' diye seslendi." dedi.

Güvenç, Kahramanmaraş kent meydanında gerçekleştirilen ve siyasi partiler tarafından organize edilen "Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkıyor" programında yaptığı konuşmada, vatandaşların bu inançla, bu imanla, bu birlik ve beraberlik içerisinde oldukları müddetçe bu bayrağın indirilemeyeceğini belirtti.

Türkiye üzerinde oyun oynayanların devleti çökertemeyeceğini, darbe yapamayacağını ve iç savaş çıkaramayacağını vurgulayan Güvenç, şunları söyledi:

"21'inci asrın kalbine mührümüzü vuracağız. Bu milletin reisi cumhuru bindiği uçakta dünyanın diğer liderleri gibi Dubai'ye kaçmadı Malezya'ya gitmedi, Yunanistan'a sığınmadı, sana sığındı, sana geldi, 'korkmayın, kaçmayın' diye seslendi. Bu milletin vekilleri kaçacak delik aramadı. Oyunuzu satmadı, eğilmedi, can korkusu demedi, 'evlatlar ne olacak' demedi. Emanetiniz için uçakların vurduğu Meclis'e gitti. 'buradayız, dik durun' dedik."

Milletin darbe girişiminde bulunanlara gereken cevabı verdiğini vurgulayan Güvenç, Türkiye'nin her yerinden vatandaşların tankların önüne yattığını aktardı.

Bu milletin bayramı hak ettiğini belirten Güvenç, "Bugün korkma, titreme Pensilvanya için. Bugün bizim için zafer vardır, imanın inancın zaferi vardı. Allah'a yüz binlerce kere hamdolsun. Şimdi bu darbeye fırsata çeviriyoruz, millet olarak. Kardeşliğimizi pekiştiriyoruz, dostluğumuzu geliştiriyoruz, demokrasimizi geliştiriyoruz, el ele kol kola yürüyoruz." diye konuştu.

Muhalefet partilerinin de darbeye karşı olduğunu gördüklerini anlatan Güvenç, Cumhuriyet tarihinde ilk defa tüm muhalefet partilerinin darbeye karşı açıklama yaptığını kaydetti.

Güvenç, "Biz Meclis'e gittiğimizde CHP'den de MHP'den de milletvekilleri de geldi ve 'biz demokrasinin yanındayız. Biz artık darbelere karşıyız, yeter artık' dediler. Onlara da helal olsun." ifadesini kullandı.