Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), güneydoğuda terörle mücadele eden 16 bin asker ve polise hediye paketi dağıttı.
TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari’de terörle mücadele eden asker ve polisimize manevi yönden bir katkı için hediye paketi oluşturduklarını söyledi. Hediyelerin maddi değerinden çok manevi değerini önemsediklerini vurgulayan Tutkun, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari’de görev yapan toplam 16 bin asker ve polise hediye paketinin teslim edildiğini kaydetti.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanarak terör örgütüne yönelik operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine ulaştırılan hediye paketleri, ülkemizin birlik ve beraberliği için canları pahasına görev yapan asker ve polislerimizi sevindirdi. Hediye paketlerini alan güvenlik güçleri duygulu anlar yaşarken, gösterilen hassasiyete teşekkür etti.
Terör olaylarının yaşandığı bir ilçede 4 aydan fazladır görev yapan bir gurup özel harekat polisi, TDV’ye ulaştırdıkları mesajda şunları kaydetti:
“Vakfınız tarafından hazırlanan ve incelikle dizayn edilen hediyeler elimize ulaştı. Allah razı olsun. Bizleri düşünmüş olmanız bizi çok memnun etti. Sizleri ve dualarınızı yanımızda hissetmek bize büyük moral ve güç veriyor. Ülkemizin tüm illerinden mektup, malzeme, el işi göz nuru pastalar, börekler vb. birçok malzeme buraya gönderiliyor. Maddi olarak bunların hiçbirine ihtiyacımız yok. Şükürler olsun devletimiz tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Fakat Milletimizin yanımızda olduğunu bilmek, bu ruh ve duygu anlatılmaz. Bu nedenle sizin nezdinizde tüm milletimize ve teşkilâtınıza sonsuz teşekkürler. Allah razı olsun.”
251 TIR GIDA VE BATTANİYE YARDIMI
TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerimizin yakınları, Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlarımız ve Suriyeli sığınmacılara yönelik başlattıkları “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası kapsamında da bugüne kadar 251 TIR yardım yaptıklarını söyledi.
Bölgeye yardımların TDV tarafından görevlendirilen personel ile görev yapan müftüler, din görevlileri ve gönüllüler ile yapıldığını vurgulayan Tutkun, yardımların ihtiyaca göre çeşitlendiğini belirtti.
Bayırbucak Türkmenleri için günlük sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yaptıklarını vurgulayan Tutkun, “Milletimizin emaneti olan yardımlarla Suriyeli mülteciler için Sıcak Yemek Noktası kurarak yemek dağıtımı da gerçekleştiriyoruz. Şimdi Yaraları Sarma Zamanı kampanyası çerçevesinde yardımlarımız, il ve İlçe müftülükleri ile TDV şubeleri aracılığıyla alışveriş yardım kartı şeklinde ve tespit edilen ihtiyaçlara göre artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.