Teç-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel, Türkiye’de üst üste yapılan terör saldırılarına dikkat çekerek, teröre destek veren ve terör saldırısı yapanlara bela okudu.
Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen) Genel Başkanı Ümit Demirel, Karadeniz temasları kapsamında Kastamonu’ya geldi. Zirve Center Düğün Salonunda düzenlenen yemekli toplantıda konuşan Teç-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel, burada sendika üyelerine seslenerek, sendika olarak siyasete hayır dediklerinin altını çizdi. Demirel, Milli Eğitim Bakanlığında yapılan tüm düzenlemelerin öğretmenlere göre yapıldığını, diğer eğitim çalışanlarının hep üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.
Daha önce üyesi oldukları öğretmen sendikalarına yıllarca taşeronluk yaptıklarını, eylemlerde en önde yer aldıklarını, gazı, copu hep kendilerini yediklerini fakat taşıdıkları pankartlarda ‘ek ders ücretimiz artırılsın’, ‘eğitim-öğretim ödeneğimiz artırılsın’ yazılarını taşıdıklarına işaret eden Demirel, “Herhangi bir siyasi kimliğimiz olmadığı için bize yapılanları iyi görmemiz gerekiyor. Hepimiz bundan sonra öğretmen sendikalarına üyeydik. Biz bu sendikaların içerisinde eylemlere katılıyorduk, alanlara iniyorduk, pankart kaldırıp, slogan atıyorduk. Bu öğretmen sendikalarının içerisinde biz genel olarak aktiftik, alanlarda hep ön saftaydık. O pankartlarda ‘ek ders ücretimiz artırılsın’, ‘eğitim-öğretim ödeneğimiz artırılsın’ yazıyordu. Alanlarda, eylemlerdeyiz, gazı, copu biz yiyoruz, pankartları biz kaldırıyor, sloganı biz atıyoruz ama pankartlarda ne yazıyor? Bizim itiraz etmemiz gereken burası olmalıdır” dedi.
“BİR ARAYA GELİRSEK BAŞARIRIZ”
Bu duruma itiraz ettiklerini kaydeden Demirel, “Şimdiye kadar yapılan birçok düzenleme eğitim çalışanlarının lehine değil, aleyhinedir. Bugün eğitim çalışanları hala İl İdare Kanunuyla görev yerleri değiştirilen çalışanlardır. Eğitim çalışanlarını birileri hala bilgisiz, bilinçsiz ve kendi sorunlarını çözüp örgütlü hale, bir araya gelebilecek personeller olarak görmemektedir. Eğer biz eğitim çalışanları olarak bir araya gelebilirsek başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bugün Kastamonu’da 800’ün üzerinde eğitim çalışanı var. Bunlar bir araya gelebilirse başarı budur” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMEN SENDİKALARINA AĞIR ELEŞTİRİLER
Demirel, alanlara inen, mücadeleyi veren eğitim çalışanları olarak öğretmen sendikaları içinde hiçbir suretle yerlerini bulamadıklarını belirterek, sendikaları ağır bir dille eleştirdi.
Mevcut öğretmen sendikalarının bir partinin peşine takılmış, siyasallaşmış bir noktada olduğunu öne süren Demirel, “Sendikalar siyasetin emrinde değil, siyaset sendikaların emrinde olmalıdır. İş maalesef Türkiye’de tam tersindedir. Siyaset sendikaların değil, sendikalar siyasetin emrindedir. İşte bu nedenle kamu çalışanlarının sorunları çözülememektedir” şeklinde konuştu.
Eleştiriyi biraz daha ileri götürerek yıllardır eğitim çalışanlarını kandıran ve rant elde eden sendikaların bir şekilde artık lağvedilmesi gerektiğini savunan Demirel, yeni bir aksiyon ve yeni bir sendikal anlayışın Türkiye’ye getirilmesi gerektiğini vurguladı ve siyaseti hem sorunun çözümü için hem de sorunun odağı olarak gördüklerini söyledi.
Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 800 bin kişinin bulunduğunu fakat bunlardan sadece 15 bin kişinin Teç-Sen’e üye olduğunu aktaran Demirel, “Teç-Sen’e üye olmayanlara sesleniyorum. Gelin evinize dönün. Diğer öğretmen sendikaları sizlerin haklarını koruyamaz. Ama bizler, sizin haklarınızı koruruz. Çünkü hepimizin amacı aynı. Daha fazla gecikmeden evinize geri dönün” çağrısında bulundu.
TERÖRE DESTEK VEREN VE TERÖRÜ GERÇEKLEŞTİRENLERE LANET OKUDU
Türkiye’de yaşayan her bireyin bu ülkenin evlatları olduğunu vurgulayan Demirel, şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti bizim evimizdir, evimiz olarak ta kalmaya devam edecektir. Bu evin içerisinde birlikte yaşadığımız arkadaşlarımız, vatandaşlarımız, eşimiz, dostumuz, bu evde bizlerin kardeşidir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkes birbirleriyle kardeştir. Ama kardeşliği yapamayan ve kalleşlikte yapanların Allah bin defa belasını versin. Türkiye’yi kan gölüne çevirmeye çalışıyorlar. Ankara’da Kızılay’ın ortasında canlı bomba patlatacak kadar kendilerine cüret gösteriyorlar. Patlayan bombada canları, hayatları sona eren arkadaşlarımız maalesef oraya gezmeye, dolaşmaya gidenler. Yapılan pisliği iyi hatırlamanız için tekrar edeceğim. Günlerden Pazar, çocuklarımız üniversite sınavına girmiş, sınavdan çıkmış stres atmak için Güvenpark’a gezmeye gitmişler. Sen orada bomba patlatma cüretini nasıl gösterirsin. Hayatlarını elinden aldığın o insanların haklarını nasıl ödersin. Allah bu terör saldırılarına yapanların bin kat bin kere Allah belasını versin diyorum.”
Ayrıca Demirel, Teç-Sen’i şimdiye kadar üyelerine kazandırdığı haklardan ve bundan sonra yapacakları çalışmalardan bahsederek toplantıya katılan üyelere bilgiler verdi.
“TEÇ-SEN’İ KURARKEN BİZE, VATAN HAİNİ YAKIŞTIRMASI YAPTILAR”
Teç-Sen’i kurarken kendilerine vatan haini yakıştırması yapıldığını ileri süren Teç-Sen Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaçakoğlu ise, şunları söyledi:
“Yıllar önce bizler, bu sendikayı kurarken bizlere bölücüsünüz dediler. Siz vatan haini isiniz, sizin kurduğunuz sendikadan hayır gelmez dediler. Bunları bizim üst amirlerimiz olsun, üst kademedeki yöneticiler olsun, diğer sendikacılar olsun dediler. Hizmetliler sendika kurmuş, memur sendika yönetebilir mi? diye alay ettiler. Bize Kastamonu’da 50 sayısını geçemezsiniz dediler. Bizlerde dedik ki, bizim diğer sendikalardan ne eksiğimiz var. Yıllardır hep bizi uyuttular. Bizim haklarımızı alacağız diye bizi sürekli oyaladılar. Bizler, Teç-Sen ateşini böyle yaktık. 50 sayısını geçemez diyenler, şimdi 300 sayısını geçtik. Buda bizim demek ki doğru bir adım attığımızı ve doğru işler yaptığımızı gösteriyor.”
Genel Başkan Demirel’in dışında toplantıya Samsun, Kayseri, Sivas, Çorum, Sinop ve Karabük’ten Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.