Tekirdağ’da 29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 93. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Süleymanpaşa ilçesinde, Hükümet Caddesi Valilik önünde düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, protokol üyeleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet’in Türk milleti için en iyi yönetim modeli olduğunu ifade ederek, “Bunun için Mustafa Kemal Atatürk, Türk adetlerine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyeti seçti. Cumhuriyet sistemi egemenliğin halka doğrudan verildiği tek sistemdir. Türk milletinin adetlerine geleneklerine, en uygun sistemdir. Milletimiz Cumhuriyetle birlikte milli bir devletin onurlu duruşunu sergilemiştir. Cumhuriyetle birlikte bağımsız özgür demokratik bir biçimde düşünme yolu bize gösterilmiştir. Bu sistemle birlikte yüce milletimiz devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor saygılar sunuyorum" dedi.
Öğrenciler tarafından cumhuriyet ve bağımsızlık konulu şiirler okundu. Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Halk Dansları Ekibi tarafından yöresel halk dansları gösterisi sunuldu.
Düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından geçiş töreniyle program sona erdi.