Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in 10’uncu yılında yaptığı konuşma, yeni nesil projektör teknolojisi kullanılarak Tekirdağlılarla buluşturuldu. Yoğun ilgi gösterilen programda vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da coşkuyla kutlandı. Kentte etkinlikler gün boyu devam ederken, Tekirdağlılar için akşam saatlerinde çok özel bir etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet’in ilanının 93’üncü yıl dönümünde Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in 10’uncu yılında yaptığı konuşma montajlanarak ve yeni nesil projektör teknolojisi kullanılarak Tarihi Süleymanpaşa Belediye Binası balkonundan sunuldu. Gösteri, izleyenlerden büyük beğeni aldı.
Programdan önce gazetecilere açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, etkinlikler çerçevesinde çok özel bir gösteri sunulacağını belirterek, "Bu akşam çok özel bir gösteri ile 29 Ekim etkinliklerimizin sonuncusunu gerçekleştireceğiz. Dün Türkiye’nin televizyonlarından da yansıtıldığı şekilde olağanüstü bir fener alayı gerçekleştirdi. Tekirdağlılar, arkasından da Medeniyetler Korosu’nun muhteşem bir konseri vardı. Bugün normal tören süreçlerimizi tamamladıktan sonra bu gece bir mapping gösterisi ve bu gösteride Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile bir araya gelecek bir görsel şov yapacağız. Her an kalbimizin attığı her saniyede, Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak onun gösterdiği yolda onun izinde yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Süleymanpaşalı vatandaşlar, etkinlik öncesi alanı doldururken Cumhuriyet şarkılarına eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’in 10’uncu yılı kutlamaları sırasında yaptığı konuşma görsel şovla vatandaşlara sunuldu. Etkinlik, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın da aynı ekrandan yaptığı konuşmanın ardından son buldu.