Anadolu geleneği olan Tekne Orucu’nu tutan çocuklar, Ramazan ayındaki ilk gün iftarlarını Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde, top yerine balon patlatarak açtı.
Eyüp Belediyesi tarafından Ramazan Ayı’nın ilk gününde, bir Anadolu geleneği olan ve çocuklara oruç tutmayı öğretmeyi amaçlayan Tekne Orucu tutan çocuklara iftar yemeği verdi. Eyüp Sultan Meydanı’na gelen çocukların birçoğu, öğlen ezanı ile birlikte ilk oruçlarını açmanın heyecanını yaşadı. Çocuklarının bu heyecanına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da ortak olurken, hep birlikte dualar edip ilahiler söyleyen minikler, düzenlenen Hacivat ve Karagöz oyunları ile iftarları öncesi keyifli dakikalar yaşadı.
Tekne Orucu iftarı öncesi çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Aydın, Tekne Orucu’nun gelenekten geldiğini ifada ederek, “Şimdilerde artık yavaş yavaş unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek. Kısaca henüz  oruç tutma yaşına gelmemiş çocuklara orucu sevdirmek ve tanıtmayı amaçlayan, onlara güzel anılarla büyümelerini amaçlayan bir gelenek. Geçen sene ilk defa yapmıştık, çok güzel sonuçlar aldık çok ilgi duyuldu. Bu sene talepleri karşılamak adına 4 ayrı yerde yapma kararı aldık. Gerçekten çok ilgi ile karşılanıyor” dedi.
MİNİKLER, İLK ORUÇ HEYECANINI YAŞADI
Tekne Orucu’nu patlatılan balonlarla ve okunan öğlen ezanı ile açan çocuklardan Volkan Uğurlu, “İlk defa oruç tutuyorum. Dayanabildim” diye konuştu.
Daha öncede oruç tuttuğunu belirten Beyzanur Ayan ise, “Gece sahura kalkıyorum. İftar zamanına kadar hiçbir şey yeyip içmeden duruyorum” diye konuştu.
Orucunu arkadaşları ile birlikte açan Muhlis Eren Çelik ise Tekne Orucu’nu anlatarak, “Gece niyet edersin, öğlen ezanına kadar beklersin ezan okununca da orucunu açarsın. Tekne orucunu  da tutsunlar arkadaşlarım normal orucunu da tutsunlar” şeklinde konuştu.
Eyüp Belediyesi’nin Tekne Orucu tutan çocuklara yönelik iftarının Ramazan ayı sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.