Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yaşayan vatandaşlar, cep telefonları sinyal almadığı için ağaçlara ve evlerin çatılarına çıkarak telefon görüşmesi yapmaya çalışıyor.
Gelik beldesinde yaşayan vatandaşlar, GSM operatörlerine defalarca başvurmalarına rağmen sorunlarını çözemediler. Mahalleli, yerleşim yeri olmasına rağmen telefon hatlarının çekmemesine tepki göstererek mağduriyetlerini dile getirdiler.
Murat Kömür Sokak’ta yaşayan vatandaşların telefon hatları çekmediği için mağdur olduklarını söyleyen Merkez Mahallesi Muhtarı Hikmet Bektaş, “Şu an bulunduğumuz yerleşim yerinde telefonlar çekmiyor. Vatandaşlar ne 112’yi ne de 155’i arayabiliyorlar, cep telefonların hiçbir tanesi çekmiyor. Çok mağdur insanlarımız var. Gece birileri hırsızlık yapsa vatandaş kimseyi arayamıyor ne yapacağız bilmiyorum. Telefonla konuşmak için ya ağaçlara, ya arabaların üstüne ya da çatılara çıkıyorlar. O da yeterli olmuyor derdini anlatamıyorlar” dedi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Demiro ise telefon hatları çekmediği için mahallece dilekçe verdiklerini ama bu sorunun bir türlü çözülemediğini ifade etti. Telefonla konuşmak için yüksek yerlere çıktıklarını dile getiren Demiro, “Ben bu mahallede oturuyorum tüm operatörler hiç bir tanesi çekmiyor. Yazılı olarak dilekçe verdiğimiz halde hiçbir tanesini gelip ilgilenmiyor. Hiçbir tanesinden cevap alamıyoruz. Bize operatör kuracak yada baz istasyonu kuracak yerimiz yok diyorlar. Ciddi ciddi burada hat konusunda bir sıkıntımız var. Görüşmelerimizi ağaca çıkarak yapıyoruz ya da belirli bir yol gideceğiz görüşeceğiz oradan geri döneceğiz. Acil bir durumda arabaya bineceksin telefon çeken yere gideceksin ya da sürekli evde telefon bulunduracaksın. Evde bulunmadığımızı farz edelim, bir yere gittik orada bir yerimizi kestik, kime haber vereceğiz? Herhangi bir kaza olsa kimseyi arayacak bir durumumuz yok telefonlar çekmiyor. Biz bütün mahalle toplandık, yazılı olarak dilekçe verdik, yine de sonuç yok. Ancak evde ev telefonunun başında durmamız lazım, bizim de telefonun başında nöbet tutacak halimiz yok işimizi görmemiz için. Bu telefon sıkıntısı operatörlerin ilk kurulduğundan beri böyle. Az önce 10-15 metre yükseklikteki ağaca çıktım telefonla görüşebilmek için, o da ses kesik kesik geliyor ne dediğini anlamıyorsunuz. 2 kelime ile anlatacağımız şeyi 20 kelimede anlatıyoruz. Ses kesik kesik gittiği için karşıdaki anlamıyor” şeklinde konuştu.