KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu inşaatının devam ettiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Yahya Kemal Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen 24 derslikli Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik pansiyonun yapım çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Projenin toplam inşaat alanının 5 bin 76 metrekare olduğu vurgulanan açıklamada, şu bilgiler aktarıldı:

"Eğitim alanına 35 milyon lira yatırım yapan Büyükşehir Belediyesince yapılacak olan Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi oturum alanı 846 metrekare olup toplam inşaat alanı 5 bin 76 metrekare olarak yapılacak ve eğitim yapısı bodrum, zemin ve 4 kattan oluşacak. Eğitim yapısı 24 adet derslik, z kütüphane, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı, müzik atölyesi, çok amaçlı salon, bilgisayar laboratuvarı, beden eğitimi dersliği ve idari birimlerden oluşmaktadır. Dokuz dönümlük bir bahçeye sahip olan eğitim yapısı bahçesinde yürüyüş yolları, kameriyeler, ahşap gölgelikli oturma yerleri, bekçi kulübesi, satranç oyun alanı, açık spor sahaları ve otoparkın yer alması planlanmaktadır."

Açıklamada, yapılacak pansiyonda odaların dörter kişilik olduğu ve zemin katta yemekhane ile idari binanın yanı sıra bodrum katta da sığınak ve depolama birimlerinin yer aldığı kaydedildi.