NEVŞEHİR (AA) - MURAT ASİL - Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki 7 bin yatak kapasiteli termal tesislerin tamamı doldu. 

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kozaklı'nın şifalı suyu ve modern termal tesisleri ile tercih edilen bir merkez haline geldiğini, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle ilçedeki otellere ilginin arttığını söyledi.

İlçede bulunan yıldızlı ve apart otellerin yatak kapasitesinin  yaklaşık 7 bin olduğunu ifade eden Güven, "Kozaklı termal suyu kadar modern tesisleriyle de ülke genelinde adından söz ettiriyor. İlçemizi tercih eden misafirler şifalı suyun yanında tesis kalitesini de göz önüne alarak Kozaklı'ya geliyor. Kozaklı'da yapılacak tatilin bu kış döneminde çocuklarımıza verilebilecek en güzel karne hediyelerinden biri olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kış mevsimine göre hava şartlarının iyi olmasının da uzak bölgelerden tesislere ilgiyi artırdığını dile getiren Güven, ilçedeki termal tesislerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını kaydetti.

Güven, Kozaklı'daki termal tesislerde çıkış sıcaklığı 98 derece olan şifalı suyun yanında çamur banyosu, SPA merkezleri ile gelenlere şifa dağıttığını, düzenlenen sosyal aktivitelerle de misafirlerin tatillerini iyi şekilde geçirmelerinin sağlandığını bildirdi.

- Yeni tesisler yapılıyor

Kozaklı'da termal turizmin her geçen yıl geliştiğini yeni yatırımla büyüdüğünü vurgulayan Güven, şöyle devam etti:

''Kozaklı'da tesislere her geçen gün yenileri ekleniyor. Yatırımcılar sırada bekliyor. Artık biz de bu tesisleşmeye kaynakları iyi kullanma açısından plan dahilinde izin veriyoruz. Şu anda yapımı devam eden iki dev tesisimiz var. Bunlardan biri tamamlanma aşamasına geldi ve kısa süre içerisinde faaliyete geçecek. Diğer yapımı devam eden ve 6 bloktan oluşacak otelin ise 2 bloğu tamamlandı, hizmet verebilecek aşamaya geldi. İki tesis faaliyete geçtiğinde ilçeye bin yeni yatak kapasitesi eklenecek."

Ayrıca ilçede seracılık yatırımlarının bulunduğunu vurgulayan Güven, "Önümüzdeki süreçte yeni seralar kurulacak. Yoğun yer talebi var. Termal tesislerimizden faydalanan misafirlerimiz bu süreçte termal suyla ısınan seralarda yetişen organik ürünlerden de burada oldukları süreçte faydalanabiliyor'' diye konuştu.

- Fiyatlar karne hediyesi

İlçede hizmet veren bir otelin Genel Müdürü Sami Terzioğlu da yarı yıl tatilinin yüzlerini güldürdüğünü, otellerinin yüzde 100 doluluğa ulaştığını ifade etti.

Konaklama ücretlerinde geçen yıllara oranla indirim yaptıklarını, talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirten Terzioğlu şunları kaydetti:

 "Okullar tatil olmadan bir hafta önce rezervasyonlar başladı ve kısa sürede doluluk yüzde 100'e ulaştı. Türkiye'nin dört bir tarafından Kozaklı'ya gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Fiyatlarımızda geçen yıllara oranla çok uygun. Kişi başı yarım pansiyon konaklamayı 100 lira olarak belirledik. Fiyatlarımız adeta öğrencilerimiz için karne hediyesi oldu. Öğrenciler yarı olimpik yüzme havuzlarımızdan ve termal havuzlarımızdan gün boyu gönüllerince faydalanıyorlar."