KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşle, son günlerde yaşanan terör saldırıları protesto edildi.

Müftülük Meydanı'nda toplanan kadın ve çocuklar ile dernek üyesi grup, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Dernek Başkanı Yunus Karaman, burada yaptığı açıklamada, terörün dini, dili ve ırkının olamayacağını, terörün kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın her türlüsünü lanetlediklerini söyledi.

"Bölgesel kaosun, şarapnel parçalarının, etnik ve mezhebi nitelikli kıvılcımlarının ülkenin varlığını ve milletin birliğini tehdit ettiğini" dile getiren Karaman, şunları kaydetti:

"PKK'lı teröristlerin kahraman ordumuz ve emniyet güçleri mensuplarına yapmış olduğu hain saldırıları nefretle kınıyoruz. DAEŞ, PKK ve PYD uluslararası emperyalist güçlerin eli kanlı taşeronlarıdır. Bu terör örgütlerinin arkasında başta Amerika ve İsrail ikilisi olmak üzere vardır. Gün, terör örgütleriyle bağ ve bağlantısı olanlara yönelik ülke genelinde yapılan operasyon ve gözaltıların genişletilerek mutlaka devam ettirme günüdür. Türk milleti, hükümetten terörle mücadelede milli ve azimkar bir tutum talep etmektedir."

Karaman, terörle mücadelede atılacak her olumlu ve makul adımın, dün olduğu gibi bugünde memnuniyetle karşılanıp destekleneceğini belirtti.

Türkiye üzerinde oyunlara karşı vatandaşları aklı selim olmaya davet eden Karaman, "Türkiye, namertlere bırakılacak kadar önemsiz ve değersiz bir ülke değildir" diye konuştu.

Yürüyüşe, yoldan geçen vatandaşlar ile iş yerlerinde çalışanlar alkışlarıyla, araç sürücüleri de korna çalarak destek verdi. Ellerindeki Türk bayrağı ve teröre tepki gösteren pankartlarla Müftülük Meydanı'ndan eski SGK binasına kadar yürüyen grup, daha sonra dağıldı.