ADANA (AA) - Adana'da, PKK'nın sözde Akdeniz metropol sorumlusu "Halo Dayı" kod adlı terörist Eyüp Ç'yi, yasa dışı yollardan Suriye'ye götürmek istedikleri iddiasıyla yakalanan ve adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Adana Valiliğine 24 Kasım 2016'da bombalı araçla düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 13 Şubat'ta tutuklanan "Halo Dayı" kod adlı Eyüp Ç'yi, Mardin'den yasa dışı yollarla Suriye'ye kaçırmak istediği öne sürülen M.Ç. ve V.B. ile 2 kadın gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden M.Ç. ve V.B. tutuklandı, 2 kadın ise serbest bırakıldı.

- Terör saldırısı

Adana'da Valilik otoparkında 24 Kasım 2016'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2 kişi yaşamını yitirmiş, 33 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü PKK'nın yan kolu TAK üstlenmişti.

Terör saldırısının ardından polis ekipleri bomba yüklü başka bir aracı ise Sarıhamzalı Mahallesi'nde takibe almıştı. "Dur" ihtarına uymayan terörist, polis ekiplerinin ateş açması sonucu etkisiz hale getirilmiş, araçta yapılan incelemede bulunan bombalar ekiplerce imha edilmişti.

Araçtaki patlayıcılardan elde edilen parmak izlerinden, daha önce terör suçundan cezaevine girip salıverilen Eyüp Ç'nin kimliğine ulaşılmıştı.

Adana'da yakalanan Eyüp Ç'nin, terör örgütü PKK'nın Mardin'den Antalya'ya kadar olan bölgede örgütün sözde Akdeniz metropol sorumlusu olduğu belirlenmiş, itirafları doğrultusunda Adana ve Mersin'de toprağa gömülü halde çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirilmişti.

Öte yandan, Eyüp Ç'nin Adana'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve Suriye'ye kaçtığı tahmin edilen kadın ile aracı satın alan, Valilik çevresinde keşif yapan, örgüt üyesine öncülük eden ve olayla ilgisi bulunan 6 terörist ile Gülbahçesi Mahallesi'nde buluşarak Mardin'e gittiği tespit edilmişti.